7 години затвор за надзирател от "Съдебна охрана", участвал в групата "Гастрольорите"

7 години затвор за надзирател от "Съдебна охрана", участвал в групата "Гастрольорите"

Специализираният наказателен съд (СпНС) постанови седем години затвор и 30 000 лева глоба за Ангел Пеев бивш надзирател от "Съдебна охрана", сочен за част от групата кражби, държане на наркотици и незаконно оръжие "Гастрольорите".  При задържането му и претърсване на жилището му бяха намерени и иззети 2,375 килограма кокаин с над 70% чистота и на стойност 450 000 лева, незаконен автомат "Калашников", картечен пистолет "Шипка", пистолет "Макаров" и голямо количество боеприпаси за оръжията.

По 4 години лишаване от свобода бяха присъдени на Мароан Ел Масри, Илиян Манолев и  Живомир Бакърджиев, бивш служител в Спецотряда за борба с тероризма (СОБТ). Наложеното наказание на петия подсъдим Илиан Йосков е 3 години и 6 месеца затвор.

Групата бе установена и проследена, след като в хода разследването на обира на банковия трезор на столичния булевард "Евлоги Георгиев" на 2 май 2012 г., е била получена информация, че подсъдимите подготвят кражба на крупна сума от дома на бизнесмен в Свети Влас. Участниците са оставени да влязат в жилището на набелязаната жертва и на излизане са задържани на местопрестъплението.

Членовете на групата бяха арестувани на 22 септември 2012 г. в курортното селище Свети Влас. Те станаха популярни като групата на "Гастрольорите", след като така бе наречена операцията на МВР по задържането им.

 

Любо Гребеца от "Наглите" иска предсрочно освобождаване от затвора

Предишна новина

ВКС сезира Конституционния съд за промяната на подсъдността на корупционните дела

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Izy | нерегистриран
  3
  0

  До трета инстанция и са излежали присъдата без да са осъдени.

 2. 1
  ами сега? | нерегистриран
  0
  0

  ти да видиш! 40% увеличение, ама на какво?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.