Лозан Панов иска съдийската колегия да се занимае с атаката на ССБ срещу Пламен Георгиев

Лозан Панов иска съдийската колегия да се занимае с атаката на ССБ срещу Пламен Георгиев

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) и председателстващ съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Лозан Панов иска на утрешното заседание съдебните кадровици да се занимаят с писмото на Съюза на съдиите в България (ССБ), с което магистратската организация атакува председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заради негово становище, изразено в интервю за "Правен свят".

Това става ясно от дневния ред на Колегията за утре, публикуван на страницата на Съвета, в който фигурира точка, внесена лично от Лозан Панов, която гласи: "Писмо от Управителния съвет на Съюза на съдиите в България с вх. № ВСС – 3956/04.04.2018 г."

В интервюто, публикувано на  2 април, председателят на новия антикорупционен орган изрази възмущението си от отправеното преюдициално запитване от страна на градския съдия Катерина Енчева  до Съда на Европейския съюз, което касае дело за отнемане в полза на държавата на имущество на укриващия се в Белград бивш банкер Цветан Василев.

В отговор Председателят на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България (ССБ) Атанас Атанасов излезе с поредно становище от името на организацията, в което изразява недоволство от факта, че Георгиев е изразил мнение по описания казус.

"Така направените коментари от страна на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество представляват недопустима намеса в работата на съда", бе написал Атанасов в писмото, адресирано до председателя на Народното събрание, членовете на Съдийската колегия на ВСС и Европейската комисия.

В отговор председателят на КПКОНПИ също излезе с отворено писмо, отправено до същите адресати, в което подчертава, че реакцията на ССБ нарушава правото му на свободно изразяване на мнение и припомня, че в интервюто, което той даде за "Правен свят" е изредил и доста факти, които обаче от магистратската организация са "пропуснали" да коментират в позицията си.

Точка в дневния ред на съдийската колегия за утре, която да касае писмото на Георгиев, което също е депозирано в администрацията на Съвета, един ден след това на ССБ, няма.

Още по темата

Дело за собственост на поземлен имот е продължило над 15 години

Предишна новина

ЕК обяви допълнителни изисквания към проектите за безплатен обществен интернет

Следваща новина

Коментари

9 Коментара

 1. 9
  | нерегистриран
  6
  -2

  А кога ВСС ще се заеме с освобождаването на Лозан от поста шеф на ВКС, а КПКОНПИ с търговската дейност на неговата и.д. булка?

  Стига медийна пушилка, да свършат малко работа.

 2. 8
  **************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 7
  | нерегистриран
  9
  -6

  В никакъв случай не одобрявам изцепките на лицето Пламен Георгиев , но защо трябва Лозан Панов да му слиза на нивото ??? Толкова ли няма други проблеми за решаване в съдебната система .  Лозане - освободи ни от присъствието си . Нас обикновените "тъпанари" в съдебната система ни интересуват други неща - мизерията в съдебните сгради , нечовешкото натоварване в определени съдилища , липсата на обективни критерии за кариерно израстване , лошото законодателство , противоречивата съдебна практика....Ей такива глупости, които са Лозан и ССБ не са интересни .

 4. 6
  Черният лебед | нерегистриран
  9
  -4

  Лебеде, Лебеде, това ли е проблема на системата?

 5. 5
  ВСС | нерегистриран
  10
  0

  - място където едни хора си прекарват добре!

 6. 4
  Явно | нерегистриран
  12
  0

  си спретват литературно четене на писма....

 7. 3
  Марко | нерегистриран
  14
  -3

  Кост-коджами ти му съдии се занимават с глуповии... :)

 8. 2
  Cygnus atratus | нерегистриран
  13
  -7

  Лозан Панов иска на утрешното заседание съдебните кадровици да го спасяват от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) на Пламен Георгиев за корупция и проблема наречен Cygnus atratus.

 9. 1
  Ха така | нерегистриран
  14
  -2

  А писмото на КОНПИ кой ще го разгледа,прокурорската колегия ли.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.