До месец съдът решава по делото Йончева срещу Борисов


До месец съдът трябва да вземе решение по делото, заведено от Елена Йончева срещу Бойко Борисов. Журналистката и настоящ депутат от БСП съди премиера заради негово изказване от предизборно събитие миналата година, в което твърди, че държавата платила милиони за нейните филми.
 
Въпреки че репликата бе широко отразена от медиите, защитата и до момента претендира, че Борисов не я е казвал. Видео от предизборното събитие не може да бъде открито и на официалната Facebook страница на премиера, където обикновено се качват неговите изяви. Това предизвика спорове днес между адвокатите на двете страни дали видеото е било изтрито или въобще не е било качвано.

"Ако продължи, да каже още една дума, ще наруша закона и ще изляза да кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея, с мъж премиер тогава" - изказването на Борисов е от предизборно събитие в Бургас от март 2017 година. Телевизионен репортаж с въпросната реплика бе излъчен и днес в съдебната зала. Според защитата на Борисов обаче подобни видеа не може да се приемат за доказателства, тъй като са обработвани.

Пълни видеа от изявите на Борисов обикновено могат да се намерят на неговата Facebook страница. Видео от Бургас обаче там няма. На предишно заседание шефът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов заяви, че видеото вероятно изобщо не е качено заради лошо качество или бавна интернет връзка в залата.
 
На днешното заседание обаче бе разпитано вещото лице Даниела Събева, която заяви, че статия от сайта epicenter.bg съдържа препратка към видео от събитието, качено именно на Facebook страницата на Бойко Борисов. Близо седмица след публикуването на статията обаче линкът в нея вече не работел и изписвал, че видеото е недостъпно.

Според защитата на Борисов обаче няма никакви доказателства, че въпросното видео е било от Бургас и че изобщо е публикувано от официалната страница на премиера, а не от някоя от многото фалшиви такива.
 
Съдът даде две седмици на двете страни да предоставят писмени защити, като до месец съдът трябва да излезе с решение.
 
Искът на Йончева е за нанесени неимуществени вреди за 20 000 лева. Ако спечели, журналистката обеща да даде парите за благотворителност.

Виновникът за инцидента на ралито в Шумен е издирван от 5 години

Предишна новина

Сакскобургготски ще търси споразумение с правителството по казуса с царските имоти

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  миризлива теменужка | нерегистриран
  2
  -2

  А какво стана с 600 000 дарени от приватизирани от другари дружества за кинотворчеството на Йончева?

  Няма да е лошо да се провери, дали тези приватизирани дружества не са платили такива солидни суми подобно на Гинка и за реклами при Моника.

  А както казва другарката Курнелrs - приватизацията у нас е честна - с ум, честност и пестене от закуските може да приватизираш когато си още на 20-тина години дори 30 % от Техноимпекс за $70 000 (тъй да се каже на цената на една панелка).

  Въобще България е страната на неограничените възможности ... обаче неограничените възможности са само за няколко семейства, а за всички останалие е страната за неограничените невъзможности.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.