Очаквано Лозан Панов поиска дисциплинарка срещу Даниела Дончева

Очаквано Лозан Панов поиска дисциплинарка срещу Даниела Дончева
Очаквано Лозан Панов продължава с атаките срещу Даниела Дончева, снимка: БГНЕС

Очаквано председателят на Върховния касационен съд (ВКС) внесе в Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу административния ръководител на Софийския апелативен съд (САС) за извършени нарушения по чл. 307, ал. 3, т. 4 от Закона за съдебната власт. Информацията бе съобщена в края на работния ден от ВКС. Лозан Панов предприема действията срещу Даниела Дончева само ден след като със седем на два гласа инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) отхвърлиха искането за образуване на дисциплинарно производство срещу председателката на САС по казуса с "делото за 102 млн. лв."

Предложението на Панов е мотивирано с констатациите, направени в Акта за резултати от извършена проверка по Заповед № СС-01-1/23.01.2018 г. на главния инспектор на Инспектората към ВСС за спазването на принципа на случайното разпределение на делата (чл. 9 от Закона за съдебната власт) в Софийския апелативен съд. 

В мотивите си председателят на ВКС се позовава и на доклад, изготвен от комисия, назначена със Заповед № 2510/16.10.2017 г. на председателя на Върховния касационен съд, за извършване на проверка на организацията на дейността на Софийския апелативен съд по повод на издадената от председателя на САС Заповед № А-1198/04.10.2017 г. 

Още по темата

Възстановиха на работа оправдан за подкуп русенски съдия

Предишна новина

Кандидатите за Антикорупционната комисия готови да минат на полиграф

Следваща новина

Коментари

15 Коментара

 1. 15
  | нерегистриран
  3
  -4
  До коментар #14 от " | нерегистриран":
  То САС "оправи" делото за 102-та милиона и без Дончева да е докладчик.

  Въпросът не беше дали, а кой ще вземе 10-те % върху материалния интерес. При такава база за изчисляване на 10-те % обаче е естествено борбата да е безмилостно жестока.

 2. 14
  | нерегистриран
  6
  -5

  То САС "оправи" делото за 102-та милиона и без Дончева да е докладчик.

 3. 13
  Браво на лозан Пановски | нерегистриран
  10
  -5

  Да внесеш предложение за образуване на дисциплинарно производство въз основа на доклад написан от видния инспектор Александър Мумджиев е повод за гордост!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. 12
  | нерегистриран
  3
  -6

  Помиярите се сдавиха за кокала! Ама и кокалът един месест, сочен, тлъстичък! Как да устоят!

 5. 11
  Черният вълк | нерегистриран
  12
  -14

  За дисциплинарка си е работата. По подобни начини, чрез марионетките си - председатели на съдилища, котилото на КОЙ си урежда делцата.

 6. 10
  Фотоса е уникален | нерегистриран
  18
  -16

  Лебеда на снимката е с розови бузки, прегърнал закона - иска да каже аз правя реформи, аз и жена ми спазваме закона от "а" до "я", мисля за добруването на съдебната система и съм много ПРИНЦИПЕН!

  Само, че кой ще образува дисциплинарка срещу самия него за погазването на правилата за командироване?

 7. 9
  Кадия | нерегистриран
  15
  -11

  Каскетски, браво бе мойто момче...и предложението добре си написал,да знаеш.Той Лозан така или иначе подписва всичко моето му дадете с Бойкикев. Далеч ще стигнеш,да знаеш.Само дано да е жива и здрава тази кукла на конци, дето се води още председател на ВКС...колко още неща ще прочете и подпише..вие само тихичко му ги носете и не забравяйте всеки път да му кажете какъв демократ е..

 8. 8
  Аналогия | нерегистриран
  13
  -11  НЕКА СИ ПРЕДСТАВИМ ЖАН-КЛОД ЮНКЕР-ШЕФ НА ЕК. ПОЯВЯВА СЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ НЕГОВАТА СЪПРУГА Е ОЩЕТИЛА НАСЛЕДНИЦИ НА ОБЩ НАСЛЕДОВАТЕЛО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН. ПОЯВЯВА СЕ ИНФО, ЧЕ СЪПРУГАТА НА Г-Н,ЮНКЕР Е С ПОЛИЦЕЙСКА РЕГИСТРАЦИЯ ОТ ПРЕДИ ДА ОГЛАВИ ЕК.  И В ЕДИН МОМЕНТ Г-Н ЮНКЕР УПРАЖНЯВА ПРАВОМОЩИЯ, С КОИТО ИСКА ОПРЕДЕЛВНА ДЪРЖАВА-ЧЛЕНКА ДА БЪДЕ САНКЦИИОНИРАНА, ПРИМЕРНО, ЗА ТОВА ЧЕ НЕ СЕ СПАЗВА ПРИНЦИП НА НЯКОЙ РЕГЛАМЕНТ - ПРИМЕРНО ПОЛША В НАМЕРЕНИЕТО СИ ДА ИЗКОРЕНИ КОРУПЦИЯТА В СЪДЕБНАТА СИ СИСТЕМА ПРОВЕЖДА РЕФОРМА, КОЯТО НЕ МУ СЕ НРАВИ, ЗАЩОТО СЕ СЕКВА КАНАЛА ЗА ВЛИЯНИЕ.  КАК БИ СЕ ПРИЕЛО ТОВА? С ЖЕНА ЛЪЖЕЦ, КРАДЕЦ И С КРАСИВОТО СИ ПРОЗВИЩЕ ЧЕРЕН ЛЕБЕД?

 9. 7
  Ооооо | нерегистриран
  11
  -11

  В кръвта на Елизабет тече никарагуанска кръв,което означава готова е за революция... сиреч за интриги

 10. 6
  | нерегистриран
  16
  -10

  И Калинчо и Генчо/Евгени/ от СГС са от Добрич!Не са ли и двамата от едно котило?И, не са ли много .... амбициозни?Замислям се сериозно!А, благоверната женица на Калпаков от Руси...,какво мисли по въпроса?

 11. 5
  Пълен комплексар | нерегистриран
  27
  -17

  В основата на бедите на Дончева е Калпакчиев и това всеки от колегите в АС го знае. Ще съсипе и нашия съд, както го сториха със СГС

 12. 4
  Милен Василев | нерегистриран
  16
  -15

  Хич не съм мръсник.

 13. 3
  Черния лебед | нерегистриран
  19
  -6

  Лош Лебед!

 14. 2
  Калин Калпакчиев | нерегистриран
  20
  -10

  Колеги, аз съм за принципа! Не ламтя за постове! Моля ви да не намесват името ми! Наистина ви моля! Аз бях против избора на Дончева!

 15. 1
  | нерегистриран
  25
  -17

  Змията,когато умира хапе най-жестоко!Явно поръчката е да се илиминира неудобен човек за един олигархичен кръг, свързан с едно момченце с розови бузки! И дали целта не е да се намери място като шеф на САС на някой виден екземпляр от ССБ,като Калинчо Калпаков,кой знае?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.