Подсъдим за наркоразпространение преби свидетел на входа на съда

Подсъдим за наркоразпространение преби свидетел на входа на съда

Същински екшън се разигра по обед пред вратата на Специализирания наказателен съд. Подсъдим по дело за разпространение на марихуана, хашиш, кокаин и хероин преби свидетел в процеса срещу него по средата на двора на съда.

Става дума за Венцислав Дамянов, по-известен като Венци - Боксьора, който е изправен на съд заедно с Тодор Григоров, Марио Тодоров, Петър Миленов, Григор Русев, Петко Стоянов като участници в организирана престъпна група за производство и пласиране на наркотици, ръководена от Ивайло Стойнов.

Той бе арестуван на 4 май 2015 година в София при специализирана операция на Сектор "БОП" – СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Според доказателствата групата е действала поне от януари 2014 г. В жилища и автомобили на задържаните бяха намерени различни по вид и количества наркотици – хашиш, марихуана, кокаин, хероин.

Малко след като приключи заседанието по дело 3548/2016г., водено срещу Дамянов и съпроцесниците му, участниците в заседанието, включително и пострадалият свидетел Теодор Георгиев Томов, излязоха на двора на сградата. "Ще те убия, ако пак дойдеш да свидетелстваш", изкрещя в този момент Венцислав Дамянов срещу Томов и започна да го удря с юмруци в лицето. След като му нанесе 2-3 удара и докато пострадалия повика съдебните охранители, за да се намесят, Дамянов вече беше избягал извън пределите на Специализирания съд. На мястото веднага пристигнаха полицаи, които се заеха с издирването на нападателя.

Подобен безпрецедентен случай навежда за пореден път на извода, че сигурността в съдебните сгради, подобно на ситуацията в местата за лишаване от свобода, е в критично състояние.

Припомняме, че поради ниските заплати, липсата на кадри и нечовешките условия на труд, до скоро съдебните охранители и надзирателите в страната бяха в открити протестни действия срещу поетите по-рано и неизпълнени ангажименти от страна на Министерството на правосъдието за подобряване на условията на работата им.

След като в крайна сметка през март правосъдният министър Цецка Цачева обеща заплатите на служителите в Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" да бъдат увеличени, остана отворен въпросът за увеличаването на щатовете на служителите от двете дирекции, с което да се олекоти дейността им, както и да се избегнат извънредно прекараните часове на работното място.

Още по темата

Антон Славчев е заместник-председателят на КПКОНПИ

Предишна новина

Отлична срочност по приключените досъдебни производства и решените преписки през 2017 г.

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 8
  бокс | нерегистриран
  2
  0

  Вероятно съдия Н.Димитров ще му измени мярката на този или пък няма- и защо?

 2. 7
  | нерегистриран
  4
  0
  До коментар #5 от "Съдебната охрана са пълни малоумници! | нерегистриран":
  Николай Проданов трябваше да подаде оставка за избягалите затворници. Сега вече трябва да го изритат.

  А дали проблемът не е по-нагоре и дали не трябва да се започне с оставките на вицепремиерката по правосъдието и правосъдната министърка? Вече е съвсем очевидно, че в техния сектор е направо мазало!

  Защото батака е пълен не само при охраната на затворите и съдебните сгради, ами в целия ресор на министерство на правосъдието:  11 хиляди забавени преписки чакат в Агенцията по вписванията, 7000 - в Агенцията по кадастъра

  http://www.segabg.com/article.php?id=903251

 3. 6
  | нерегистриран
  13
  0

  това е просто безумие. какъв знак давате към свидетелите, като дори и в съда ги пребиват? Колко ли хора си задават въпроса-не е ли по-добре свидетелят да си осигури спокойствието с амнезия, защото после няма кой да го пази.

 4. 5
  Съдебната охрана са пълни малоумници! | нерегистриран
  18
  -2

  Николай Проданов трябваше да подаде оставка за избягалите затворници. Сега вече трябва да го изритат.

 5. 3
  | нерегистриран
  13
  -7

  И кой е съдия по това дело ?А колко ли пари струва дълбокия му сън?

 6. 2
  льольо | нерегистриран
  21
  0

  телесна повреда и закана за убийство - пичага.

 7. 1
  | нерегистриран
  28
  -1

  "Подобен безпрецедентен случай навежда за пореден път на извода, че сигурността в съдебните сгради, подобно на ситуацията в местата за лишаване от свобода, е в критично състояние."  Върху българския народ започнаха да се сипят благата от дейността на черната серия от блондинки в министерство на правосъдието. Сипят се, като юмруците на Венци Боксьора върху главите на свидетелите по делото срещу него.  Предполагам няма да му изменят мярката за неотклонение - няма опасност да избяга, да се укрие или да въздейства на свидетелите!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.