Адв. Марковски: Решението по делото "Йончева-Борисов" е съдебна грешка


Адвокатът на премиера Бойко Борисов - Марин Марковски обяви, че решението на Софийския районен съд, с което Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят 5000 лева на депутатката от БСП Елена Йончева като обезщетение за непозволено увреждане, ще бъде обжалвано.

Марковски смята, че решението на съдия Иво Вътев от СРС е съдебна грешка и заподозря магистрата в политически симпатии.

"Съдебното решение на Софийския районен съд е съдебна грешка, като пак се съобразяват причините, които са довели съда до тази идея да осъди Бойко Борисов без доказателства и без законно основание. Може би има и някакви политически симпатии, по някой път съдията не е съвършен човек. Така си го обяснявам, защото доказателствата категорично определят, че г-н Борисов не е извършил нещо, което да е от категорията на непрецизните изказвания", казва Марковски.

Според него на втора инстанция - пред Софийския градски съд - "съдебната грешка" ще бъде поправена"В България има много опитни и отговорни съдии и смятам, че ще се стигне до правилното решение по делото", коментира още адв. Марковски.

Огнян Герджиков си взема сбогом с университета и студентите

Предишна новина

Обвиненият за блудство с ученички остава в ареста

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  До 1-ви | нерегистриран
  11
  0

  Точно казано!

 2. 2
  автогол | нерегистриран
  11
  -2
  До коментар #1 от "112 | нерегистриран":
  Марковски подозира съдията в политически симпатии. Аз подозирам Марковски в некомпетентност.  С това изказване Марковски "изби рибата".Абе човече,пиши си Жалбата ,там се оплаквай от каквото си искаш,пиши че клиентът ти е безгрешен "дефинитивно" и т.н.Но сега ще настроиш въззива допълнително негативно срещу себе си и клиента.И току-виж решението на първата инстанция влязло в сила.

 3. 1
  112 | нерегистриран
  14
  -1

  Марковски подозира съдията в политически симпатии. Аз подозирам Марковски в некомпетентност.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.