Иванчева се оплака, че пъпчасала в ареста

Иванчева се оплака, че пъпчасала в ареста
снимка: 24 часа

Апелативният специализиран съд отложи за вторник от 14 ч. заседанието, на което трябва да гледа като втора инстанция отстраняването на Десислава Иванчева като кмет на столичния район "Младост". Решението е заради големия обем от нови доказателства, с които Иванчева и заместничката й Биляна Петрова искат да се запознаят. Магистратите им разрешиха всяка сутрин да бъдат довеждани в съда, за да четат документите.

Междувременно Столичният общински съвет (СОС) реши, че арх. Румен Русев ще е временен кмет на столичния район "Младост".

Първото предложение на поста да бъде назначен Петър Кърджилов не събра нужните гласове. За него само един гласува "за", "против" бяха 12, а с "въздържал се" гласуваха 38 съветници.

За избора на Русев гласовете бяха: 33 "за" и 19 "въздържал се". Така Русев ще поеме поста от 4 юни.

"ГЕРБ не подкрепя нито един от зам.-кметовете на г-жа Иванчева. Но заради отговорността на хората от район "Младост" и администрацията част от нас подкрепиха искането на БСП, ВМРО и "Нормална държава" за избора на арх. Русев", заяви шефът на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева.

Преди да започне заседанието на Апелативния специализиран наказателен съд Десислава Иванчева се оплака, че пъпчасала в ареста и че условията били лоши, съобщава в-к "24 часа".

Както обикновено, Иванчева даде своя своеобразен брифинг преди заседанието. Тя сподели, че Петър Кърджилов е нейният фаворит за поста, защото той бил най-близо до идеята за "Зелен Младост".

Тя припомни, че е пратила вече 3 искания, за да даде брифинг. "Няма такава държава и такова правосъдие, и абсолютно е нагласено, както каза Марин Марковски", обяви Иванчева. "Ако има правосъдие - ние сме китайци", добави тя. А в залата, както обикновено, беше и майка й.

В началото на заседанието Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова поискаха от съда да им даде час отсрочка, за да се запознаят със секретните и явните материали по делото срещу двете. Магистратите им дадоха час и половина време, за да четат.

Още по темата

Съдът по обичайното местопребиваване на детето да се произнася по правата на лични отношения

Предишна новина

Не представлява нелоялна търговска практика, ако потребителят не е уведомен за въведени услуги за гласова поща и достъп до интернет

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  3
  -2

  Пускайте Ничев в ареста да й лекува пъпките :))

 2. 1
  | нерегистриран
  7
  -4

  "Тя припомни, че е пратила вече 3 искания, за да даде брифинг. "Няма такава държава и такова правосъдие, и абсолютно е нагласено, както каза Марин Марковски", обяви Иванчева."  То вярно, че няма такава държава, ама дотам. Защо "медиите на 111 място" постоянно дават трибуна за изява на адвоката на една, дето светна като червена звезда на зелена коледна елха, а не дават същата възможност и на адвокатите на другите подсъдими в България. Айде малко да дадете думата и на другите, дето ги квалифицирате как ли не, не само преди да са осъдени, ами даже още преди да им е повдигнато обвинение за каквото и да е престъпление.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.