Главният прокурор ще има пети заместник

Главният прокурор ще има пети заместник

Главният прокурор Сотир Цацаров ще има пети заместник, решиха днес съдебните кадровици от прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет.

Увеличението на щата за заместник на главния прокурор ще се осъществи, вследствие на съкращаването на една бройка за редови магистрат във Върховна касационна прокуратура (ВКП) и се налага заради увеличилия се обем от работа в прокуратурата през последните месеци, обясни Цацаров.

Новият зам.-главен прокурор ще се занимава основно с даването на методически указания на Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура, както и с взаимодействието с органите за борба с корупцията.

Към момента негови заместници при Върховна касационна прокуратура са Пенка Богданова и Мария Шишкова, при Върховна административна прокуратура това е Ася Петрова, а директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов е зам.-главен прокурор по разследването.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши днес единодушно да увеличи числения състав и на Комисията по атестирането и конкурсите към Колегията.

Броят на прокурорите, избрани пряко от колегите си от Върховна касационна прокуратура (ВКП), които ще влязат в състава на КАК към прокурорската колегия, стават петима.

Увеличението се налага с оглед на увеличения брой атестации, които предстоят до края на годината, засега те са 300, стана ясно по време на заседанието.

Предстоят и извънредни атестации, чийто брой обаче към момента не може да бъде прогнозиран. Изборните членове на КАК участват и в конкурсните процедури за назначаване, повишаване и преместване, което, според кадровиците, е още един аргумент в полза на увеличението.

Валери Симеонов подаде сигнал срещу Николина Ангелкова до главния прокурор

Предишна новина

ЕС засилва сътрудничеството в борбата срещу тежката престъпност и тероризма

Следваща новина

Коментари

11 Коментара

 1. 12
  RRR | нерегистриран
  2
  -1

  Ехааааааааааа, поста ми под номер 2 е изчезнал без следа дори и то без да има нищо обидно, а само три реда истини.Хвала.

 2. 11
  десети заместник | нерегистриран
  4
  -2

  Интересно. А дали има заместван?

 3. 10
  го | нерегистриран
  12
  -1

  Всичко , що е дело на ЦАЦАРОВ трябва де се гледа много внимателно, този човек е ВИЗИОНЕР ама , визията преспективите са само за една определена ОЛИГАРХИЧНА КОМПАНИЯ, ЧИЕТО МОТО Е "НАЙ-ХУБАВИТЕ НЕЩА СЕ ПРИДОБИВАТ БЕЗ ПАРИ", АКО МОГАТ да се окрадат, най-добре, ГРАБЕЖ. Хубавото е , че са толкова нагли,че КАНДИДАТУРАТА ще е някой, който лъщи от 100 километра , на кого е човек и чии интереси ще защитава, НАДЯВАМ СЕ НАКРАЯ ДА СИ НАЗНАЧИ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, той и без това не посещава работното си място , НИКОМУ НЯМА ДА НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ! НАЙ-ХУБАВОТО НА НОВИНИТЕ ОКОЛО ЦАЦАРОВ Е НОВИНАТА , ЧЕ МАНДАТА МУ ИМА КРАЙ...

 4. 9
  Na and! | нерегистриран
  19
  -2

  И 15-ти заместник да има, все тая!!!

 5. 8
  Наминаващ оперативен ! | нерегистриран
  13
  -2

  Кога ще има заместник на оперативния работник ?! Писна ни да управляваме държавата и съдбите на хората, толкова сме натоварени и самотни...

 6. 7
  | нерегистриран
  15
  -1

  Наспорил ги Господ! Като гъби след дъжд. Скоро сигурно ще трябва да разделят замовете по отдели, за които ще трябват ръководители - ръководител на отдела на зам. главни по международните отношения, отдела по нищоправене ...

 7. 6
  наблюдател | нерегистриран
  14
  -1

  Ако някой е прочел последните указания на Цацаров, дадени във връзка с престъпление по чл. 144 от НК, неминуемо ще си помисли, че са писани от кандидат - студент по право. Противоречат на предишни заповеди и дори на разпоредбите на НПК. Сега, този новият заместник, дано поне да е изкарал до държавните изпити като студент, че иначе голям зор ще има с приложението на указанията му.

 8. 5
  забележете | нерегистриран
  20
  -4

  И това в края на мандата. Ще уреждаме някого. както назначихме една съдия за заместник на главния прокурор, защото не и стиска да се уви на конкурс за съдия, за да последва съпруга си в София!

  Омерзително!

 9. 4
  Много вождове, малко индианци! | нерегистриран
  18
  -2

  Увеличението на щата за заместник на главния прокурор ще се осъществи, вследствие на съкращаването на една бройка за редови магистрат във Върховна касационна прокуратура (ВКП). Всеки иска да е вожд, никой не ще да е индианец! - се претворява в прокуратурата. Хубаво е да си заместник на главния прокурор, дявол да го вземе! Власт… Чест… Слава! Големанството ни е в кръвта. Службогонци. Пази, боже, прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет да реши да има и пети заместник на главния прокурор – като наскачат едни заслужили, достойни, способни, ще се намериш в чудо кого да избереш, кой от кой по-добър… Виж, прокуратурата един ден може да остане без прокурор, но без кандидати за ръководители никога… За това няма ценз и никой не те пита какво знаеш и какво можеш.

 10. 3
  RR | нерегистриран
  28
  -4

  Хубавото е, че времето им неминуемо изтича. Иначе толкова тъпотии в един мандат и аз не помня!

 11. 1
  ???? | нерегистриран
  26
  -7

  К’во се е увеличило, работата ли! Божееееее

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.