72 часа арест за мъжа, счупил колата на Нова телевизия по време на протеста в София

72 часа арест за мъжа, счупил колата на Нова телевизия по време на протеста в София
снимка: Нова телевизия

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за 72 часа мъжът, който по време на на протеста в София на 13 юли 2020 година счупи задното стъкло на колата на Нова телевизия. След изтичането на мярката бъде изготвено и внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия Александър Г.

За случая стана ясно още по време на демонстрациите в София.  

"Александър е обвинен в това, че на 13.07.2020 г. в гр. София, пл. „Княз Александър I“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място нанесъл няколко удара с ръце върху лек автомобил, собственост на Нова Броудкастинг Груп и счупил заден панорамен прозорец на автомобила, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – по време на масов граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство към действията на държавните институции /включително и на МВР/, изразил с действията си абсолютно незачитане на правните норми и на мирно изразяване на гражданска позиция и форма на протест – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК", се посочва в съобщението на Софийския градски съд. 

На обвиняемия е повдигнато и обвинение за това, че противозаконно унищожил чужда движима вещ – лек автомобил, като нанесъл няколко удара с ръце и счупил заден панорамен прозорец на автомобила, собственост на Нова Броудкастинг Груп, престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

"Това в никакъв случай не е тенденциозна и умишлена атака срещу Нова тв. Колата е бяло рено и не е брандирана все още, тя е от новите ни автомобили. По никакъв начин не става ясно, че е на Нова тв и хората няма как да знаят, че нашият екип пътува с нея", каза управителят на "Нова Броудкастинг груп" Ива Стоянова пред "24 часа". В допълнение тя заяви: "Можеше да бъде всяка кола, просто нашата се е случила там по това време. Има хора, които просто агресират. Но това не са всички протестиращи".

Още по темата

Земеделският министър да направи проверка за ползването на неразрешени препарати за растителна защита искат от прокуратурата

Предишна новина

Как би изглеждало, ако главният прокурор поиска оставката на президент или премиер?*

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  Румяна Ченалова | нерегистриран
  3
  0

  Уважаеми полицаи, които имате съвест, които не сте забравили, че честта и достойнството са основата на морала, които имате сърца и смелост да чуете гласа на народа!
  Когато се родим сме само биологични същества – слепи, глухи, уплашени, неосъзнати.
  После ни залива любовта на близките ни и ставаме хора.
  След осъзнаването на Аза е Родината.Тя е земята и планините около нас, прегръдката на мама, приятелите и онова топло чувство на свързаност с името България.
  Родината сме всички ние, не държавата, не пирамидата на властта, не Борисов и шайката му.
  „Властта произтича и принадлежи на народа“- коституционен принцип, който определя българският народ за суверен.Ние управляваме чрез своите избраници .Не на всяка цена.Властта се дава, но когато се упражнява във вреда на българския народ, той има правото да го заяви и да си я върне.Защото е суверена.
  Вие сте положили клетва – да браните Родината – т.е. българския народ и конституционните му права.
  Вие сте като нас – със семейства, които едва оцеляват в тежката корупционна среда , с родители, които гладуват, с деца, които след време ще виждате веднъж годишно…
  Вие сте ние – българския народ, Родината, която е над всичко.
  Пазете Родината, бъдете достойни българи!

 2. 5
  | нерегистриран
  1
  -3
  До коментар #3 от "Адв.Хаджигенов | нерегистриран":
  Стачна готовност. Започваме национална стачка!
  14.07.2020


  Започваме национална стачка!
  Молим всеки, който иска да се включи, да ни пише на имейл otrovnototrio@gmail.com. със следната информация:

  – Имена
  – Телефон и имейл за контакт
  – Населено място
  – Колко души и по какъв начин може да ангажира за стачни действия

  НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

  А членски внос има ли

 3. 4
  ЮРИСТИ, БДЕТЕ! | нерегистриран
  4
  -3

  Бойко Борисов изпитва неистов страх от служебен кабинет на президента Радев, ако подаде оставка. Знае какво може да се случи и за какво ще тракат белезници по върховете на властта, а както се вижда Румен Радев е решен да стигне до края при чистката на мафиотските формирования във властта. С Радев може да започне така желаната акция „чисти ръце „. Интересно е изявлението на американското посолство в България, което подкрепя протестите за върховенство на закона и независима съдебна власт.Ужасът на Борисов е още по – голям, след като е наясно, че е възможно да изгуби подкрепата и на ЕНП от Брюксел. Радев е най – голямата заплаха за Борисов и той го знае! Борисов е силовак и е свикнал с мутренско поведение. Да се обръща към нацията не му се получава, защото вече и простият е наясно, че не може да говори с просташки език.Румен Радев от своя страна, освен че е боец е и възпитан да взима бързи самостоятелни решения, има и дар слово и е учил да използва точните думи на точното място. Това е огромен проблем за настоящия премиер, а остави ли премиерския стол, президентът ще има достъп до изпълнителната власт. Така, че Борисов без бой няма да си тръгне от властта и прави вече всичко възможно да предизвика гражданска война.

 4. 3
  Адв.Хаджигенов | нерегистриран
  3
  -2

  Стачна готовност. Започваме национална стачка!
  14.07.2020


  Започваме национална стачка!
  Молим всеки, който иска да се включи, да ни пише на имейл otrovnototrio@gmail.com. със следната информация:

  – Имена
  – Телефон и имейл за контакт
  – Населено място
  – Колко души и по какъв начин може да ангажира за стачни действия

  НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

 5. 2
  мнение | нерегистриран
  1
  -3

  Описаното е УБДХ. Това не е за наказателен процес.

 6. 1
  Адвокат Елена Гунчева | нерегистриран
  4
  -3

  Прокуратурата се опитва да внуши, че всеки, който е обект на нейното внимание, е доказан престъпник
  14.07.2020
  Всъщност в изявлението на как“Сийка се съдържа нарушение на Конституцията, защото Божков, дори с повдигнати обвинения, не е осъден, още повече за участие в ОПГ. В този смисъл тя грубо нарушава презумпцията за невиновност, залегнала не само в Конституцията, но и в редица международни актове.
  Прокуратурата се опитва да внуши, че всеки, който е обект на нейното внимание, е доказан престъпник, преди да има осъдителна присъда. И вместо с необходимото уважение към всеки, прокуратурата си позволява епитети, квалификации и обиди спрямо български граждани, които още не са осъдени.
  Това може и да не е Божков, това може и да не е Василев, това може и да не е Узунов. Това може утре да е всеки един от нас.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.