Eдна ефективна и две условни присъди за побоя над русофоби в Бургас

Eдна ефективна и две условни присъди за побоя над русофоби в Бургас
Кадър от сблъсъка на бензиностанция край Бургас

Бургаският районен съд произнесе присъдите по делото за сблъсъка на 30 юни 2016 г. между русофили и русофоби, състоял се на паркинг край бензиностанция на изхода на града, съобщиха от прокуратурата. 

Подсъдими бяха трима души от групата на привържениците на Русия и по точно – на руските рокери "Нощните вълци", които преминаха през Бургас същия ден. Те влязоха в словесна и физическа саморазправа с група русофоби, излязла да протестира срещу мотористите, сочени за близки до руския президент Владимир Путин. Въпреки че сред вторите преобладаваха предимно граждани на Украйна, най-много наранявания получиха двама българи – Иван Панчев и Иво Дошев, които бяха повалени и ритани на земята, от което са получили средна и лека телесни повреди. 

Тримата - Атанас Михов, Стойчо Гергинчев и Светлозар Минов са действали по хулигански подбуди. Михов получава ефективно наказание, а Гергинчев и Минов условни присъди.

На Атанас ще бъде преведена в изпълнение и предходна присъда, по която е постановено наказание в размер на 1 година "лишаване от свобода", наложена от Районен съд – Поморие.

На Светлозар е наложено условно наказание от 2 години "лишаване от свобода" изтърпяването, на което е отложено с 3 години изпитателен срок. На Стойчо също е наложено условно наказание от 2 години "лишаване от свобода" изтърпяването, на което е отложено с 3 години изпитателен срок.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града, допълват от държавното обвинение в Бургас.

Искаме законодателна промяна, която да признае ЛГБТ семействата в България

Предишна новина

Софийска апелативна прокуратура отбеляза 20 години от създаването си

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  | нерегистриран
  2
  0

  Честито на всички Украинолюби! Вчера двама български пилоти загинаха заради технически проблем в опашния винт на хеликоптера, чийто ремонт е блокиран от повече от година от обжалванията на украинската фирам, загубила конкурса, но жалеща, въпреки липсата дори и на лиценз за извършване на ремонта! Същата фирма от тая пародия на държава, която пак чрез жалба след загуба на конкурс, блокира и ремонта на изстребителите ни (15 бр. МИГ-29)! Поздрави на всички любители на украйна! Аз за себе си знам какво ще направя с всеки украинец, когото напипам. Където и да било! Най-вече в България!

 2. 2
  123 | нерегистриран
  3
  -9

  Защо пропускате,че осъдените са членове на т.нар. Воински съюз,и каква гавра с Апостола ,тези русофили са го нарекли "Васил Левски"

 3. 1
  | нерегистриран
  12
  -6

  Вместо заедно да попитат украинците къв го търсят тука...а и малко профилактика да има...точно както тая украинска измет тормози българите в Украйна, бие публично водачите им, залива ги с боя и закрива българските училища! А то, българи се бият с българи! Заради отрепки, които тормозят сънародниците ни в пропадналата си държава!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.