Цензурата продължава да преследва Рубенс и във Фейсбук

Фламандската агенция по туризма изпрати открито писмо до основателя на Фейсбук, в което моли най-голямата социална мрежа за проява на повече гъвкавост в оценката на изкуството и порнографията. Фламандските музеи се оплакват, че не могат да рекламират колекциите си във Фейсбук, където наред със забраненото съдържание се цензурират и произведенията на Рубенс, Брьогел и Ван Ейк.

Цензурата продължава да преследва Рубенс - през 17 век Църквата нарежда на фламандския бароков художник да рисува воали около определени части от телата на голите женски фигури. Днес Фейсбук отново цензурира Рубенс, като не прави разлика между порнография и голи тела в изобразителното изкуство. 

Фламандските музеи не могат да рекламират във Фейсбук произведенията на големия майстор и на други известни художници, защото социалната мрежа ги забранява като неприлични. Фламандската агенция по туризма публикува забавен клип с заглавие - "Картините на Рубенс от 16 век срещу правилата на Фейсбук в 21 век". 

Във видеото, заснето в къщата на Рубенс в Антверпен, морална полиция не позволява на хората с профили във Фейсбук да гледат произведенията с голи тела, защото социалната мрежа не допуска това. 

Според Агенцията по туризма на Фландрия и изкуството и социалните мрежи трябва да свързват хората, а не да ги разделят. Агенцията припомня, че фламандските майстори привличат всяка години стотици хиляди туристи в музеите на Брюксел, Брюж, Гент и Антверпен.

Тръмп възнамерява да отнеме достъпа до секретна информация на шестима бивши висши служители на разузнаването

Предишна новина

Оставиха в ареста двама от полицаите от схемата с крадени луксозни коли

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.