Тръмп призова главния прокурор на САЩ да спре разследването за намеса на Русия в американските избори


Американският президент Доналд Тръмп призова министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс да прекрати разследването за възможно съглашателство между хора от предизборната му кампания и Русия с цел повлияване на президентските избори през 2016 г., предаде Ройтерс.

След няколко съобщения в Туитър, в които подложи на атака разследването на специален прокурор Робърт Мълър, Тръмп написа: "Това е ужасяваща ситуация и главният прокурор Джеф Сешънс трябва да спре този манипулиран лов на вещици веднага, преди да е опетнил нашата страна още повече. Боб Мълър е тотално противоречив, а неговите 17 гневни демократи, които му вършат мръсната работа, са позор за САЩ!" От съобщениетона Тръмп не става ясно кои са 17-те демократи, за които той говори.

Туитът е изразяване на мнение, а не заповед. Това поясни говорителката на Белия дом Сара Сандърс. "Това не беше заповед, това беше мнението на президента", обясни Сандърс. "Но той (Тръмп) иска също така да види неговия край", добави тя, визирайки разследването.

Отпуснаха средства за изплащане на обезщетения по споразумения заради бавно правосъдие

Предишна новина

Американски съдия забрани свободния достъп до софтуер за 3D принтиране на оръжия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.