Четирима искат мястото на Кьовеши

Четирима искат мястото на Кьовеши
Лаура Кьовеши

Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер съобщи, че до момента са се регистрирали четирима кандидати за поста главен прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията, съобщава информационният сайт Зиаре. Министърът уточни, че списъкът на всички кандидати ще бъде публикуван в сайта на министерството на правосъдието по-късно.

Постът е вакантен от 9 юли, когато бившата шефка на агенцията Лаура Кодруца Кьовеши бе освободена от длъжност с указ на президента в съответствие с решение на Конституционния съд.

Сайтът отбелязва, че до момента са известни имената на трима от кандидатите - Габриела Скутя, която е бивш заместник на Кьовеши по времето, когато тя беше главен прокурор на страната, Паула Тънасе, която е прокурор към Апелативния съд в Галац, и Николае Лупулеску - военен прокурор.

Петък е последният ден за внасяне на кандидатури. В периода 3-5 септември прокурорите трябва да се явят на интервю с министъра на правосъдието, а резултатът от конкурса се очаква да бъде обявен на 6 септември.

Още по темата

Трима търговци на зърно отиват на съд за над 1 млн. лв. укрито ДДС

Предишна новина

Десислава Иванчева и заместничката й вече в сливенския затвор

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.