На 17 април 2021 г. се проведе писменият изпит по обявения с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) конкурс за заемане на 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури.

На писмения изпит се явиха 739-ма от допуснатите до участие в конкурса 975 кандидати. Те бяха разположени в свързаните помежду си зала 5 и зала 6 в сградата на Интер Експо Център. Пред тях и в присъствието на членовете на конкурсната комисия, в 9:00 ч. бяха изтеглени казус по наказателно-правни науки и тест по Право на Европейския съюз в областта на правата на човека, съобщиха от кадровия орган.

„При регистрацията на участниците, както и при провеждането на писмения изпит бяха спазени предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки, съгласно Заповед № РД-01-197/31.03.2021 г. на министъра на здравеопазването във връзка със Заповед № РД-01-51/26.01.2021 г., както и Заповед № ВСС 5982/05.04.2021 г. на главния секретар на ВСС“, увериха от ВСС.

До устен изпит ще бъдат допуснати кандидатите, получили оценка не по-ниска от 4,50 на казуса и не по-ниска от 4,50 на теста.

Още по темата

Специалист по спортно право от ИТН е новият председател на Правната комисия

Предишна новина

Инициативата на ДБ за промени в Конституцията се тълкува по-скоро като политическа пропаганда и реклама

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  изумен | нерегистриран
  5
  -9

  Ама то за да станеш прокурор все още ли изпит има? А аз мислех,че след изпитите с предварително раздадени казуси от 2006 и от 2015 ,че директно посочват имената-кой ще бъде инсталиран като прокурор е твърде важен въпрос,че да зависи от изпит. Два пъти казусите бяха раздадени предварително в минали години-ама трети път със сигурност няма.
  През 2006г казусите бяха продадени, а дори и публикувани във вестник Монитор-че и досъдебно производство имаше-прокуратурата се саморазследваше кой прокурор е продал казусите-естествено-прокуратурата не саморазкри извършителя, въпреки,че достъп до казусите са имали около 4-5 човека, а през 2015г-отговорите директно разпечатани и раздадени на избраните-и толкова демонстративно преписвали,че дори и квесторите не издържат накрая и казват,че това не е редно....

  Аз вярвам,че изпит 2021 е бил върхът на честността! И този път най-знаещите ще издържат.

  Както казва Хр Радевски-"Аз знам, аз вярвам,че си права, когато съгрешиш дори"* https://chitanka.info/text/12604-kym-partijata

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.