Втори протест в Чепеларе в защита на прокуратурата

Втори протест в Чепеларе в защита на прокуратурата
снимка: БНР

За втори път жители на Чепеларе излизат на протест в защита на районната прокуратура. Недоволството на хората е заради решението на Висшия съдебен съвет, с което от 1 януари догодина се закриват 11 районни прокуратури в страната, като една от тях е тази в Чепеларе.

Първият ефективен протест в защита на прокуратурата беше преди месец, а този петък е вторият, каза пред БНР адвокат Тонка Динчева от Инициативния комитет: "От 16.00 до 18.00 часа пред сградата на съда, а този път и прокуратурата, точно на кръстовището, там на пешеходната пътека пред съда".

Преди два дни в Смолян апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов каза: "Това, че в Чепеларе няма да има шеф на прокуратурата и в Мадан, не означава, че тези градове ще бъдат оставени без прокурорско присъствие. И в двата града ще продължи да има прокурори. Просто двете прокуратури ще станат част от Районната прокуратура в Смолян, но и в двете населени места ще има прокурорско присъствие".

В сряда прокурорската колегия на ВСС прие решения, които трябва да доведат до оптимизирането на структурата на държавното обвинение и закриването на 11 прокуратури, сред които и тези в Чепеларе и Мадан. 

Още по темата

Американският сенат ще гласува кандидатурата на Брет Кавано за върховен съдия

Предишна новина

Не ми се иска да допускам, че съдът се влияе от политически решения*

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  куку | нерегистриран
  3
  0

  Кой им мъти главата на хорицата ? ЧРП и хората в нея реално си остават ТАМ и ще работят в същите канцеларии ! Единствено Районния прокурор ще стане редови прокурор към РП - Смолян и няма да има административен секретар и главен счетоводител. Защо не им се обясни това не тези селяци с плакатите , а се вдига толкова шум ?

 2. 4
  Адвокат | нерегистриран
  2
  -4

  Тия са уникати.Наистина уникати.Четейки горното оставам с впечатление,че Чепеларе е център на мафия и организирана престъпност!Или може би имат интерес да имат удобни прокита,които цял живот да са длъжни на населението,че им е спасило топлите местенца!

 3. 3
  | нерегистриран
  7
  -5

  Като се вземе някакво решение , винаги ще има недоволни . На 70 км от Чепеларе е Пловдив и икономическата зона . Който иска да работи - има къде . Вярно няма да е на бюро , но заплатата дори ще е по-висока .

 4. 2
  Вики | нерегистриран
  10
  -3

  Те и депутатите са изчислени при 8милиона население,Ама?!!

 5. 1
  До глупавия народ/от който част съм и аз/ | нерегистриран
  9
  -7

  Народе,не осъзнахте ли,че тези щатове и институции са създадени да обслужват 9 млн.население/голяма част активно/.Сега сме вече под 7 млн./от които 2.4 млн. пенсионери + 1.2 млн.деца/.Ето затова се нужни новите реорганизации.На 50-тина роднини на работещите в ЧРП,без да мислят,ще излязат на пътя, и ще викат и свирят със свирки.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.