Заместник-министър проф. Проданов награди победителите в първия турнир по стрелба на ГДИН

Заместник-министър проф. Проданов награди победителите в първия турнир по стрелба на ГДИН
Заместник-министър проф. Проданов награди победителите в първия турнир по стрелба на ГДИН, снимка: МП

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов награди днес победителите в първия турнир по стрелба с пистолет между служителите от затворите в страната. В Стрелковия комплекс на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" до затвора в Плевен служителите от системата мериха сили в три категории – индивидуално участие за жени и за мъже, както и отборно смесено участие.

"С подобни инициативи, които дават възможност на служителите да се включват в кампании за насърчаване на спортните дейности, се ограничават отрицателните последици от въздействието на работната среда и се стимулира физическото им възпитание", заяви заместник-министър проф. Проданов и допълни, че Министерството на правосъдието и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" ще продължат да полагат целенасочени усилия в тази насока, защото спортът оказва пряко влияние не само на физическото, но и на психическото здраве. По думите му това е от съществено значение, предвид естеството на ежедневните задължения на състава на ГДИН.

Спортното мероприятието в Плевен премина под мотото "Развитие и насърчаване на спорта в териториалните поделения на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Първият по рода си подобен турнир по стрелба носи името на Янко Янев – главен надзирател от Софийския затвор, който загуби живота си във връзка с изпълнение на служебните си задължения.

В първенството първо място сред мъжете спечели Русчо Русчев от затвора в Пазарджик, а при жените – колежката му от Софийски затвор Валентина Савова. В отборното класиране победиха служителите на затвора в Пазарджик, следвани от колегите си от Стара Загора и Варна.

Несъвместимо е да си член на КАК и участник в конкурс

Предишна новина

JE SUIS UN POLICIER!

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.