Задържаха за 72 часа инспектора от Агенцията за безопасност на храните, отглеждал марихуана


Окръжната прокуратура в Шумен задържа за 72 часа инспектора от Агенцията за безопасност на храните Красен Крумов, след като го привлече като обвиняем за държане с цел разпространение и за отглеждане на марихуана -  престъпления по член 354а, ал. 1 и по 354в, ал. 1 от НК. Днес прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" на инспектора, който е ветеринарен лекар, съобщиха от държавното обвинение.

Досъдебното производство бе поето от Окръжната прокуратура в Шумен по компетентност, след като в дома му в кв. "Дивдядово" са били открити 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене, както и количество суха маса канабис.

Инспекторът от Агенцията по безопасност на храните бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители от ОД на МВР в Шумен по сигнал. След тест с техническо средство, показанията отчели, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. За това престъпление се води отделно досъдебно производство, наблюдавано от Районната прокуратура в Шумен.

32-годишният мъж заедно с полицейските служители отишли в дома му, от който се носел мирис на марихуана. Със следово куче е открита и плантация с марихуана, която Красен засадил и отглеждал в гориста местност край преславско село. Технологията за отглеждане на конопа според разпита на задържания била заимствана от сайт. Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – около 4 метра. 

Предстои днес Шуменският окръжен съд да насрочи съдебното заседание за определяне мярката за неотклонение на обвиняемия.

Съдът в Целе: До 10 дни Северин Красимиров да бъде екстрадиран в България

Предишна новина

ВКС решава несправедлива ли е присъдата от 5 години затвор за машиниста Христо Теляшев

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.