Хилъри Клинтън: Извънбрачната връзка на Бил Клинтън с Моника Люински не беше злоупотреба с власт

Хилъри Клинтън не счита, че извънбрачната връзка на съпруга й и бивш президент на САЩ Бил Клинтън със стажантката в Белия Дом Моника Люински през 90-те трябва да бъде разглеждана като злоупотреба с власт, пише американският вестник Washington Examiner.

"Не, не!", заяви Хилъри Клинтън по време на интервю пред телевизионния канал CBS, когато бе запитана дали мъжът й се е възползвал от положението си през 1995 година, за да си осигури сексуална връзка с Люински, която тогава е била на 22 години. 

Бившият държавен секретар и кандидат за президент на Демократическата партия през 2016 година добави, че не е имало "абсолютно никаква нужда Бил Клинтън да си подава оставката като президент през 1998 година, когато избухна скандала след разкритията на Кен Стар и решението на Камарата на представителите за импийчмънт, преди Сенатът да го защити от предявяване на обвинение". 
"Има хора, които гледат инцидентите през 90-те и казват - президент на САЩ не може да има отношения със стажантка. Разликата във властта е огромна", заявил водещият на предаването. "Но нека ви попитам това: къде е разследването на настоящия президент, срещу когото има множество обвинения и който отхвърля, отрича и се надсмива над това? Така че... имаше разследване и то, както си мисля, стигна до правилно заключение", опонирала Хилъри Клинтън. 

Люински, която в момента е на 45 години, описа отношенията си с Бил Клинтън, като "неприемлива злоупотреба с власт, позиция и привилегии" в материал за "Панаир на суетата" (Vanity Fair) през февруари в светлината на движението #MeToo. 
"Има много жени и мъже, чиито гласове и истории трябва да бъдат чути преди моята", заяви Люински. "Дори има хора, които смятат, че моето преживяване в Белия дом няма място в това движение, тъй като уж това, което се е случило между мен и Бил Клинтън не е било сексуално нападение", смята още бившата стажантка.

Президентът: Случаят с убийството на Виктория Маринова е разкрил огромния дефицит на доверие към институциите

Предишна новина

Гледаме положително на прехвърлянето на дела от СРС към нашия съд

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.