7,5 години затвор за известен пловдивски адвокат


7 години и половина ще прекара в затвора пловдивският адвокат Владимир Елдъров, който бе признат за виновен от Окръжният съд в града под тепетата по повдигнатите му обвинения в подбудителство за опит за убийство, 4 палежа и унищожаване на чуждо имущество.

Зад решетките следващите 7 години пък ще прекара собственикът на таксиметрова фирма Разослав Керанов, основен съучастник на сина на известния пловдивски адвокат Красимир Елдъров.

Самите изпълнители на поръчките на двамата пък се отърваха с по- леки присъди за извършените от тях престъпления, тъй като по време на делото признаха вината си и разкриха пред държавното обвинение подробности за начините, по които те са били сторени. Мартин Поптолев бе осъден на 7 години и 6 месеца лишаване от свобода, Светлин Спасов ще лежи 6 години, по 4 годили затвор получиха Пеньо Пенев и Милко Доевски, докато Валери Бодурков бе обявен за невинен. Мегаделото продължи цели 2 години и дори веднъж бе прекратено, след като предишният съдия си направи самоотвод. Присъдите не са окончателни и подлежат на обжалване пред Апелативния съд, но дотогава всички признати за виновни ще останат в ареста.

На Владимир Елдъров и таксиметровият бос Радослав Керанов бяха повдигнати обвинени , че са подбуждали Мартин Поптолев да умъртви пловдивския адвокат Владимир Мерджанов. Елдъров и Мерджанов водят десетки дела за обезщетения на пострадали от катастрофи и мотивът за планираното престъпление е отстраняване на конкурент. Срещу Елдъров имаше още куп обвинения – за подбудителство към палежи на имущество в Баня, Зелениково, Марково и Пловдив в периода от 10 октомври 2013 г. до 29 март 2014 г., като пожарите са причинили значителни вреди на пострадалите.

На 1 февруари 2014 г. Владимир Елдъров е накарал Светлин Спасов и Мартин Поптолев да счупят предното дясно стъкло на лекия автомобил "Хюндай Соната", собственост на адвокат Димитър Деков и да подхвърлят в колата му обезглавен петел. На 23 октомври 2014 г. Радослав Керанов пък е накарал Милко Доевски да запали къща в Кричим на стойност 25 200 лева, като при пожара е можел да загине Хачо Хованесян, който е бивш служител на таксиметровия бос. 

Румънският модел в Темида може да се ползва за политически цели*

Предишна новина

Убиецът на бащата на Илияна Йотова иска от нея да го помилва

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.