Испанската полиция разби банда, изработвала фалшиви кредитни карти


Испанската полиция ликвидира престъпна групировка, изработвала фалшиви кредитни карти под ръководството на алжирец, излежавал присъда за съфинансиране на атентата от 11 септември 2001 г. в САЩ, предадоха Франс прес и ТАСС. В Мадрид са арестувани 19 души, произвеждали фалшификатите, вграждайки в тях събрани от "Тъмната мрежа" (Darknet - анонимния сегмент от интернет) данни на потребители, включително пинкодове. Така измамниците получавали възможност да теглят суми от банкомати и да пазаруват в магазини, съобщи полицията.

Арестуваните се опитали да извършат с "клонираните" карти измами за над 5 милиона евро, но банките и други финансови учреждения блокирали много от техните трансфери. Според оценки реалните щети достигат 500 хил. евро, отбелязва ТАСС.

Главатарят на престъпната групировка - 49-годишен алжирец, чиято самоличност не се съобщава, използвал същия процес, за да подпомогне финансирането на атентата от 11 септември 2001 г. в САЩ, при който загинаха близо 3000 души. Говорителка на полицията съобщи, че мъжът е бил осъден и излежавал присъда в Испания, но не бе в състояние да посочи кога е бил освободен. Този път е действал за собствена облага, допълни тя.

Трафиканти, отговорни за катастрофата на "Тракия" с 10 убити, готови на споразумение за 1 г. затвор

Предишна новина

Таван от 20 000 лв. обезщетение за умрял при катастрофа

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.