Катя Матева беше блокирала 17 хил. молби за гражданство

Катя Матева беше блокирала 17 хил. молби за гражданство
Мария Павлова, бивш служебен министър на правосъдието

Дисциплинарно производство срещу Катя Матева като шеф на дирекция "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието е образувано заради блокирани 17 хил. молби за българско гражданство. Това обяви в предаването пред бившия служебен министър на правосъдието Мария Павлова. Тези 17 хил. молби са се натрупали в периода 2013 - 2016 г. и по тях въобще не са образувани преписки, уточни тя.

В края на миналата седмица Катя Матева обяви, че има доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажба на българско гражданство. Тя се оплака от натиск и обяви, че не е била запозната с мотивите за дисциплинарното производство срещу нея. По думите й няма и наказателно производство срещу нея.

Мария Павлова уточни, че когато е поела поста служебен министър на правосъдието на 27 януари 2017 г., Матева е била в болничен и този болничен е бил продължен, докато Цецка Цачева е поела поста в началото на май. Не зная дали е имало натиск върху нея, тя не пожела да се срещне с мен, уточни бившият правосъден министър.

Матева отказала да се запознае и с резултатите от проверката по дисциплинарното производство. Павлова допълни, че има и образувано наказателно производство за престъпление по служба срещу бившия шеф на дирекция "Българско гражданство".

Мария Павлова е заварила и много лоша организация на работата в дирекцията - километрични опашки и работа от понеделник до четвъртък до обяд. По думите й тези 17 хил. блокирани молби още не са придвижени въпреки промените в организацията на работата.

Девизът, че децата са бъдещето ни, да слезе от афиша*

Предишна новина

Взимаш автомобил, каран от шофьор с много провинения, плащаш по-скъпа застраховка

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.