Съдят за горене на гуми


Столичната община ще настоява парламентът да създаде възможност нарушителите, които горят на открито гуми, кабели и други отпадъци да бъдат съдени, съобщиха пред "Труд" от управата в София. Тази замърсяваща въздуха дейност да стане престъпление, се предвижда в предложение, което общинарите подготвят, за да бъде внесено от депутати.

"Административните санкции срещу тези нарушения нямат възпираща роля на практика, затова настоявам парламента да разгледа възможността за търсене на наказателна отговорност", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Сега за тази дейност се глобява с фиш за 50 лв. или с акт, който може да бъде обжалван. Актът в зависимост от нарушението и от това дали е за гражданин или фирма варира от 100 лв. до 20 000 лв., но досега не налагана най-високата санкция, обясниха от Столичния инспекторат.

През уикенда те откриха в "Красна поляна" 4 огнища за горене на гуми на открито. През зимата мобилен екип ще реагира на сигнали за палене на боклук. Софиянци могат да предават безплатно гуми на 13 площадки.

Боян Магдалинчев: Изпълнили сме голяма част от препоръките в Мониторинговия доклад

Предишна новина

Как държавата не преследва джебчийската мафия

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  112 | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #1 от "мнение | нерегистриран":
  Пълни глупос-без т накрая. НК не е панацея за всяко дребно нарушение на закона. За това си има администратимни санкции,наказателната репресия не може да правило, тя е изключение-израз на държавна политика към най-тежки нарушения на установения ред на държавно управление, правилото е административно-наказателното санкциониране при нарушение на закона, не може да се налага наказателна репресия, поради некомпетентност на столична община да се справи и санкционира дребни адманистратимни нарушители, които поради бедност палят гуми, нямат пари да се отопляват на ток. Ако 50 лв административна санкция считате,че са малко-увеличете ги. Но в НК вече се санкционира почти всичко. На запад тенденцията е към редукция на наказателната репресия, а в България се въвеждат все нови и нови престъпления. Още малко и да се возиш без билет ще стане престъпление.  Това са доводи на дребен тарикат - системен нарушител. Вземи предвид колко хора страдат от респираторни заболявания и колко пожари са предизвикани от такива инцидентни паления и тогава квалифицирай с "глупости".

 2. 1
  мнение | нерегистриран
  0
  -1

  Пълни глупос-без т накрая. НК не е панацея за всяко дребно нарушение на закона. За това си има администратимни санкции,наказателната репресия не може да правило, тя е изключение-израз на държавна политика към най-тежки нарушения на установения ред на държавно управление, правилото е административно-наказателното санкциониране при нарушение на закона, не може да се налага наказателна репресия, поради некомпетентност на столична община да се справи и санкционира дребни адманистратимни нарушители, които поради бедност палят гуми, нямат пари да се отопляват на ток. Ако 50 лв административна санкция считате,че са малко-увеличете ги. Но в НК вече се санкционира почти всичко. На запад тенденцията е към редукция на наказателната репресия, а в България се въвеждат все нови и нови престъпления. Още малко и да се возиш без билет ще стане престъпление.Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.