Трайчо Трайков не е успял да докаже произхода на 2,4 млн. лв.

Трайчо Трайков не е успял да докаже произхода на 2,4 млн. лв.
Трайчо Трайков и Симеон Дянков, снимка: архив, БГНЕС

Държавата в лицето на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е внесла в четвъртък искане в Софийския градски съд (СГС) за отнемане на 2 400 000 лева от бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той е дал частични обяснения пред комисията, повечето от които обаче не били приети.

Причината е, че Трайков не е успял в срок да докаже произхода на сумата. Делото вече е разпределено на 4-ти състав - Гражданско отделение и ще се гледа от съдия Калина Анастасова. Това са съобщили за Novini.bg от съда. 

Бившият министър на икономиката и бивш кандидат за президент попадна под ударите на закона след проверка, започнала в началото на 2017 г. КПКОНПИ откри несъответствие между декларираните доходи и реалните му приходи. Антикорупционната комисия бе проверила имуществото и доходите на Трайков през последните 10 г.

До момента на Трайков бе наложен запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити.

Трайков попадна в полезрението на прокуратурата заради обвинението за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, докато той беше ресорен министър. Заедно с него обвинени по това производство са бизнесменът Иво Прокопиев и бившият министър на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

Десислава Иванчева и Биляна Петрова все пак остават в ареста

Предишна новина

ИВСС установил едва двама магистрати, които имат необясним доход до 20 000 лв.

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Re: | нерегистриран
  5
  0
  До коментар #4 от "За Трайчо | нерегистриран":
  е ясно, ама какво правим с хер Флик?[[_75918_]]

  А дано цел живот отсега за насетне да е на малка пица ръчно приготвена от бай Ставри. Наздраве!

 2. 4
  За Трайчо | нерегистриран
  7
  0

  е ясно, ама какво правим с хер Флик?[[_75918_]]

 3. 3
  Трайчо | нерегистриран
  10
  0

  Това са пари от хидроинженерни консултации.Знаете че това са чисти пари

 4. 2
  Марко | нерегистриран
  13
  -1

  Човекът не е закусвал ежедневно и е "спестявал",а ние като ядем по 3-4 пъти дневно нищо неспестяваме...:-)  Щом този има такива средства смятайте онези дето са по 10-15години във властта какво са "спестили".

 5. 1
  | нерегистриран
  18
  -2

  Че как да не се знае от де са парите? Парите са от икономисаните мръвки от плънката на постната пица на Дянков! Това, че мръвките бяха икономисани и българският народ яде постни пици съвсем не означава, че месото се е изпарило. Просто няколко души станаха по-богати с някой-друг милион, за сметка на няколко милиона българи, които едва свързват двата края.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.