Върнаха в ареста Петко Дюлгеров

Върнаха в ареста Петко Дюлгеров
Петко Дюлгеров, снимка: БГНЕС

Състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) върна обратно в ареста Петко Дюлгеров, подсъдим като помагач на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, в искането и получаването на част от подкуп в размер на половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Специализираният наказателен съд (СНС) измени мярката на Дюлгеров от "задържане под стража" в "домашен арест" още на 25 октомври, а въззивният съд се произнася месец по-късно, тъй като, както още в понеделник прокуратурата съобщи, първата инстанция е забавила по неизвестни причини изпращането на определението си към АСНС.

От Определението на въззивния съд, с което Дюлгеров е върнат обратно зад решетките, става ясно, че първоинстанционният съд нито е обсъдил причините, поради които е постановил незабавното освобождаване на Дюлгеров още в съдебна зала, нито е разпоредил на органите на МВР да съблюдават дали няма той евентуално да се укрие, каквото е законовото задължение на служителите на вътрешното ведомство, спрямо търпящите мярка за неотклонение "домашен арест".

Според АСНС освен това, няма причини да се смята, че разпитът на определени свидетели, който се е провел до момента, отменя опасността той да извърши престъпление докато е извън ареста и да повлияе на всички останали, които предстои да бъдат разпитани. Мотивите за влошено здравословно състояние на подсъдимия също не се възприемат от въззивните съдии, тъй като той е бил със същите здравословни показатели и в момента на приемане на 70 000 евро, част от поискания подкуп от Александър Ваклин. Това става ясно и от извършена съдебно-медицинска експертиза, която потвърди, че заболяването на очите му е съвместимо с условията на арест.

Въззивните магистрати смятат още, че не е отпаднало и обоснованото предположение той да е автор на престъплението, в което е обвинен.

Освен Дюлгеров, към момента в ареста се намират и другите две подсъдими по делото – Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Те също трябваше да бъдат пуснати под домашен арест още в съдебна зала на 16 ноември, но малко след като съдия Иво Хинов определи незабавното им освобождаване, прокуратурата протестира, а АСНС ги задържа зад решетките. Предстои въззивният съд да определи дали определението на СНС двете да излязат от ареста е основателно. 

Още по темата

МП създава централизиран портал за медиация

Предишна новина

Всички, г-н Трифонов*

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  x до Марко № 1 | нерегистриран
  1
  -1

  Марко,Маркооо, ясно е,че си адвокатин,щом такива разсъждения манифестираш.Аз пък ще ти кажа,че когато адвокатин ти каже добър ден,трябва да гледаш нагоре,за да видиш дали слънце грее или луната е изгряла,сиреч,ден ли е или нощ!!!

 2. 5
  хахахах | нерегистриран
  2
  0

  Какъв друг да бъде резултата?!

  Галя Георгиева председател на състав и докладчик.

 3. 4
  RRR | нерегистриран
  11
  -3

  Делото се превърна в пълна пародия и показва колко слабо се мисли при спецковците.

 4. 3
  Радиослушател | нерегистриран
  5
  -3

  Днес в интервала 10-11 ч. по Дарик радио близо час коментираха този процес,заслушах се и хората в студиото/с водещ журналистката Пролет Велкова/ се обединиха във виждането,че производството по делото "Иванчева,Петрова и Дюлгеров", не е свързано с правото , а е своеобразен "инквизиционен процес"/основно спрямо Иванчева и Петрова/ от типа на провежданите такива в Средновековието.Моля ,обърнете внимание ,че не изразявам своето мнение , а казвам какво съм чул по радиото.Не помня кои бяха гостите в студиото, но който желае - да го намери , да го изслуша и ако желае - да коментира.Казаха се унищожителни фрази и за специализираните съд и прокуратура.

 5. 2
  | нерегистриран
  5
  -1

  Тоя що не плачат че е репресиран....и дали ще го намерят?

 6. 1
  Марко | нерегистриран
  18
  -2

  Петко, Петко що ти требва на "здрава глава болест",Петко!  От агент провокатор да станеш обвиняем,подсъдим и да те осъдят следва да си или много наивен или много заблуден.

  На полиция,прокурор и поп не се вярва и от тях се стои настрана...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.