Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

Изтеклите разговори отразяват случилото се през април
Александър Ваклин, снимка: bTV

След като в понеделник "Правен свят" разкри подробности за срещата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова с изнудвания Александър Ваклин, бизнесменът, който е основният свидетел срещу отстранения кмет на район "Младост", сам потвърди автентичността на изнесените разговори.

"Изнесените СРС-та, вкюлчително и тези, в които присъствам, отразяват случилото се през април". Това заяви пред bTV строителният предприемач. "СРС-тата отговарят на това, което посредникът ми е предал за техните разговори – за сумите и начина на плащане", допълни Ваклин.

Рекетът е започнал през февруари от страна на Иванчева, която е искала по 20 евро на квадратен метър, за да може проектите на бизнесмена да бъдат предвижени гладко. "Надявах се, че всички тези забавяния са плод на лоша организация и недобра работа в общината", изтъкна Александър Ваклин.

Бизнесменът разказа, че е потърсил посредника Петко Дюлгеров, за да установи контакт с Иванчева. "Открих Петко Дюлгеров случайно. Препоръчаха ми го като човек, който познава района, тъй като е бил кмет на "Младост". По никакъв начин не съм се опитвал да заобиколя закона, исках да направя официална среща с кмета, за да разбера защо нещата по тази преписка се бавят вече десети месеци", категоричен беше той.

Преди това Ваклин е имал четири уговорени срещи, на които кметицата не се явила и именно затова е потърсил помощ от посредник, който познава района и е запознат с нещата в общината. Строителният предприемач призна, че е отишъл в ДАНС, за да се оплаче, но междувременно е потърсил Дюлгеров.

"Аз го търсих с цел да осъществя контакт, тъй като от ноември се опитвах да си уговоря среща с Иванчева, за да разбера каква е причината една година моята преписка да бъде захвърлена някъде дълбоко в небитието", отбеляза строителният предприемач.

С Иванчева са се срещнали веднъж след уговорка с Петко Дюлгеров. "Половин час преди нея аз бях повикан да ми се обясни, че кметицата е изнервена и трябва да се действа бързо. Беше ми казано, че трябва да съм там както и че тя няма да говори директно за пари, в разговора тя ще потвърди, че сме се разбрали и няма проблеми. Директно пари не са поискани. Това беше изрична уговорка на срещата ми с посредника половин час преди визитата в общината", разказа Александър Ваклин.

"Той (Дюлгеров-бел.ред.) разясни темите, по които аз ще трябва да говоря, и схемата, по която трябва да се предадат парите. Трябваше заедно с него да отидем в общината и на излизане след срещата аз да му ги предам, а той – на тях", допълни бизнесменът.

По думите му в разговора преди срещата в общината Дюлгеров му обяснил, че като ключова дума ще се спомене, че "са се разбрали и няма да има проблем", но задължително Иванчева ще поиска да се направи дарение за детска площадка. (В края на срещата на Ваклин с кметицата и нейната заместничка, Биляна Петрова го изпраща с думите - разбрахме се, да сте спокоен - бел.ред.) 

На срещата в общината Ваклин е носил белязани 70 000 евро. "Трябваше да бъдат предадени на посредника непосредствено след срещата и той да ги предаде на кметицата. Петко Дюлгеров трябваше да дойде с мен с общината, той се отказа в таксито, докато пътувахме натам", каза бизнесменът. 

Още по темата

Иван Кирков поема втори мандат начело на Районна прокуратура – Бургас

Предишна новина

Шестима от АПИ с обвинения заради смъртта в тунел "Ечемишка"

Следваща новина

Коментари

12 Коментара

 1. 12
  Марко | нерегистриран
  7
  -6

  ОПГ с агент провокатор разиграва постановка с предизвестен отдалече край...

 2. 11
  | нерегистриран
  18
  -9

  Пълен провал ще е това дело.

 3. 10
  Питам | нерегистриран
  24
  -7

  А голямата кчетица йф как е дала ремонта на Центъра? Без посредници! Смешки, Ив. поне иска градинки, а Ф. залива с асфалт. Никой нищо не казва това вакло момче дали е спонсор на ГЕРп.......

 4. 9
  ЯЗЪК | нерегистриран
  11
  -21

  Каква провокация, бе ненормалници - подкупът му е поискан ПРЕДИ това.

  Останалите срещи са по уговаряне на предаването на парите. Научете си урока по НК, после се изхождайте тука. Иванчевата Пъпка е вътре до ушите и свети от километър.

  Язък за нещастниците, които повярваха, че една гладна фризьорка ще им оправи строителните бакии, а няма да се налапа яко ...

 5. 8
  Изтекли | нерегистриран
  20
  -5

  Изтекли от интересно къде и се излели в някои "медии"

 6. 7
  | нерегистриран
  21
  -5

  "Строителният предприемач призна, че е отишъл в ДАНС, за да се оплаче, но междувременно е потърсил Дюлгеров."

  Междувременно или последователно, но все пак, смущаващо:)

 7. 6
  ******* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 5
  Въпросче | нерегистриран
  30
  -3

  Абе тоз проверяван ли е от КПКОМПИ, щото инвестиционните му мераци не изглеждат особено читави?

 9. 4
  виж мнение:- пост от 24.5.18г.,08.01.ч. | нерегистриран
  10
  -3

  заден ход, и извадки от контекста на общо изложение на проведен разговор. това вече съм го претеглил 1994-2001г.

 10. 3
  ******** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 2
  RRR | нерегистриран
  16
  -3

  Този верно не е редовен.Как е изпързалял и спецовете и на Георгиев търтеите, не е истина.Но за тях е очаквано и разбираемо, багажа е толкова.

 12. 1
  Пепи еврото | нерегистриран
  30
  -6

  Казаното от ваклия бизнесмен, повече прилича на провокация към подкуп! После да няма пак "ние ги хващаме, те ги пускат"....[[_76618_]]

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.