Обвиниха майката на Николай Банев за катастрофа

Обвиниха майката на Николай Банев за катастрофа
Мария Банева, снимка: бТВ
Районната прокуратура в Харманли обвини Мария Банева, майка на бизнесмена Николай Банев, заради катастрофа през юли 2018 г., при която пострада младеж.
 
78-годишната жена е обвинена, за това, че на 2 юли 2018 г. е нарушила чл. 25, ал. 1 и чл. 50, ал. 1 от Закона за движение по пътищата, и по непредпазливост е причинила на 20-годишен мъж средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движението на врата от счупване на шиен прешлен – престъпление по чл. 343, ал. 1, буква "Б", предл. 2 във вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха на прокуратурата.
 
По делото е установено, че Банева е управлявала лек автомобил, марка "Ауди А6" по бул. "Цар Освободител" в Харманли като на кръстовището с ул. "Алеко Константинов" отнела предимство на движещия се по улицата "Фолксваген Голф", шофиран от пострадалия 20-годишен мъж. След пътното произшествие мъжът е бил откаран за оказване на медицинска помощ, при което се установило, че има счупване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза. Мария Банева не е пострадала.
 
Досъдебното производство по случая е образувано на 2 юли 2018 г., като по него са били извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, на пострадалото лице, изготвени са автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след представяне на заключенията им на разследващия орган, през декември 2018 г., са предприети действия за привличане в качеството на обвиняема на Банева. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение "подписка".
 
Преди месец Специализираната прокуратура обвини майка на бизнесмена Николай Банев и за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Тогава Банева остана на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева. Николай Банев и съпругата му Евгения са с мерки за неоткложение "задържане под стража", двамата са обвинени за умишлен фалит на дружества и пране на пари в размер на 1 млрд. лв.
 

 

Още по темата

Заради Иванчева и Петрова Лозан Панов атакува и четирима прокурори

Предишна новина

На първа инстанция - 3 г. условно за кмета на Карлово

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.