Мая Манолова предлага законови промени за ограничаване свръхправомощията на банките

Мая Манолова предлага законови промени за ограничаване свръхправомощията на банките
Омбудсманът Мая Манолова

Омбудсманът Мая Манолова организира обществено обсъждане на тема: "Защита от неравноправни клаузи и свръхправомощията на банките", което ще се  състои на 25 февруари 2019 г., понеделник, от 11.30 часа в институцията /ул. "Георг Вашингтон" № 22/, съобщиха от пресслужбата на обществения защитник.

На форума омбудсманът ще представи законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките с промени в Гражданския процесуален кодекс.

Срещу България има наказателна процедура заради несъответствие с правото на Европейския съюз във връзка с неравноправните клаузи в потребителските договори, за което Европейската комисия даде през януари т.г. на страната ни двумесечен срок за справяне с проблема.

Целта на дискусията е да бъде обсъдена промяна в нормативната уредба, която да осигури защита на потребителите, в това число на финансови услуги, предоставяни от банки и други кредитни институции, при снабдяването им с изпълнителен лист по реда на заповедно производство, както и защита от неравноправни клаузи.

Делото на председателя на ВКС срещу КПКОНПИ се оказа свързано с работата на Съдийската колегия на ВСС

Предишна новина

МВР вижда престъпна схема с посредници във фалшивите ТЕЛК решения

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.