Десетки хиляди се включиха в демонстрациите срещу реформата за авторското право в ЕС


Десетки хиляди души се включиха в демонстрации срещу планираната реформа на законодателството за авторското право в ЕС, предаде ДПА.
 
Един от най-големите протести бе в Мюнхен, където според полицията в акцията са се включили 40 000 души. Близо 10 000 бяха протестиращите в Кьолн, според организаторите. Полицията оцени множеството на 6 000 в Хамбург и на 3000 в Хановер.
 
Демонстрации под мотото "Спасете интернет" се проведоха също в Берлин, Щутгарт, Магдебург, Рощок, Лайпциг и много други градове.
 
В Берлин, където протестиращите бяха няколко хиляди, един от тях носеше плакат с надпис "Този протест не може да бъде показан заради защитено авторско право". Сред плакатите в Щутгарт се четеше "Не съм робот" и "Грешка 404 демокрацията не бе открита".
 
Съгласно законодателството, което се очаква да бъде прието от Европейския парламент във вторник, 26 март, големи компании като Ютюб и Фейсбук наред с малки стартъпи ще трябва да инсталират филтри, които да гарантират, че споделеното съдържание не е обект на защитено авторско право.
 

Симеонов: Борисов е готов да хвърли в бездната всеки, за да продължи да се кандилка отгоре на властта

Предишна новина

Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.