Личен почетен знак и 1000 лв. награда за Тиха Стоянова от Окръжна прокуратура-Бургас

Личен почетен знак и 1000 лв. награда за Тиха Стоянова от Окръжна прокуратура-Бургас
Прокурор Тиха Стоянова и ръководителят й Георги Чинев, снимка:ПРБ

Прокурор Тиха Стоянова от Окръжна прокуратура – Бургас получи отличие и 1000 лв. парична награда за образцово изпълнение на служебните си задължение и бе освободена от длъжност, поради навършване на пенсионна възраст. "Окръжна прокуратура – Бургас бе напусната от най-опитния държавен обвинител в своите редици. Прокурор Тиха Стоянова навърши 65-годишна възраст и заслужено се пенсионира, а последният й работен ден съвпадна с нейния рожден ден", подчертават от държавното обвинение.

По повод нейното освобождаване от длъжност и по изрично предложение от административния й ръководител Георги Чинев Висшият съдебен съвет (ВСС) я поощри с отличие "личен почетен знак втора степен – сребърен" и парична награда в размер на 1000 лв., за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните си задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове. В предложението си до кадровия орган той посочва, че "през дългата си професионална кариера прокурор Стоянова е работила в Районна прокуратура – Малко Търново, Районна прокуратура – Бургас и Окръжна прокуратура – Бургас. "През по-голяма част от професионалния си път тя е осъществявала ръководни функции, като е натрупала значителен административен опит. В периода от 03.02.1983 г. до 03.01.1994 г. е била районен прокурор на Районна прокуратура – Малко Търново, а в периода от 09.09.1998 г. до 01.03.2001 г. е заемала длъжността "заместник-административен ръководител" на Районна  прокуратура – Бургас, след което е назначена на длъжност "прокурор" в Окръжна прокуратура – Бургас. Прокурор Стоянова е квалифициран прокурор, изпълнява служебните си задължения с усърдие и отговорност, ползва се с уважение сред юридическата общност в Бургас и сред колегите си в различните нива на прокуратурата", пише Чинев по адрес на прокурор Стоянова.

От държавното обвинение посочват още, че последният й работен ден е преминал с много усмивки и добро настроение."Тя бе изпратена от целия колектив на Окръжна прокуратура – Бургас. Прокурор Чинев, който имаше честта да награди колегата си, се обърна към нея с благодарност за положения всеотдаен труд, пожела й здраве и подчерта, че вратите на Окръжна прокуратура – Бургас ще бъдат винаги отворени за вече освободения от длъжност магистрат. От своя страна прокурор Стоянова благодари за оказаната чест и пожела здраве и успех на всички прокурори", съобщават от Окръжна прокуратура-Бургас. 

Прокурор Стоянова е завършила юридическото си образование в СУ "Климент Охридски". Тя притежава повече от 37-годишен юридически стаж, който е преминал в системата на Прокуратурата

 

ЕСПЧ с ново решение срещу Русия

Предишна новина

Вълчо Арабаджиев излиза на свобода срещу половин млн. лева гаранция

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 3
  ! | нерегистриран
  14
  0

  Изключителна гордост е да завършиш право преди 1989г, и да станеш прокурор преди 1989г...

 2. 1
  ******************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.