Кое е най-голямото извращение с правото?

Кое е най-голямото извращение с правото?
Кое е най-голямото извращение (мракобесие) с правото?
Колко трябва да си изплашен, колко трябва да си отчаян, колко трябва да си деградирал, за да изпаднеш дотам, че пред рехава аудитория от наемници да петниш името на собствената си държава, да отричаш исторически факти, да нападаш колегите си, да употребиш в собствен интерес най-ужасяващото творение на човешкия род? Явно много от всичко, при това с основание, защото знаеш, че той знае, че те знаят, че ние знаем, че всички знаят, че и ти знаеш, че морално и законово си непригоден да продължиш да заемаш най-високия пост в правосъдната система.
 
Изплашен си, защото си наясно, че си извършил закононарушения, изразяващи се в укриване на данъчни задължения и не можеш да обясниш произхода на над 100 000 лв.
 
Изплашен си, защото и собствената ти съпруга също има проблем с евтиния апартамент от кумовете ви, с произхода на парите и с укриването на данъчни задължения. Но вместо да поемеш отговорността, както това правят останалите, а и защото това е неписаното правило в цивилизования свят, търсиш услугите на подсъдими бегълци от правосъдието и други богати подсъдими, за да организираш кампания в собствена защита. Те откликват, защото разчитат, че с правомощията, които властта ти позволява, ще им осигуриш оневиняване за извършените закононарушения. Изплашен си, защото въпреки пропагандата на наемниците, истината не може да бъде изопачена. Няма да ти помогнат и лъжите, с които с жена ти сте затрупали немскоезичните издания. 
 
Случайно ли е, че организирането на събитието се случи в деня, след като жена ти имаше среща и разговори с една лифтинг журналистка "на повикване" и с един от формалните организатори? Сами ли дадохте парите за наема на залата (поне 2000-3000 лв.) или човекът със снимката с беглеца от Белград "оправи сметката"?
 
Отчаян си, защото почти не остана, извън пряко свързаните с теб, член на ресорната колегия на кадровия орган на правосъдната система, който да не се срамува от присъствието ти в него, от непрестанните ти опити да провокираш скандали, да лобираш за приближени до теб магистрати и да атакуваш неудобните.
 
Отчаян си, защото извън шепата изпаднали в тежки зависимости и обвързаности, жадни за власт съдии, почти не останаха други, които да гледат на теб с уважение и респект, каквото се полага към заемащия най-високия пост в правосъдието.
 
Деградирал си дотам, че четеш предварително написана реч, в която поставяш под съмнение ролята на руския народ в Руско-турската война, довела до Освобождението на България от Османско владичество преди близо век и половина. Написал си (по-вероятно друг да ти го е написал) руските "освободители", надявайки се, че така ще се харесаш на неколцина нихилисти и на няколко доносника, които ще го подчертаят в доклада до политическия секретар на едно-две посолства.
 
Деградирал си дотам, че ти, който нямаш и най-малката заслуга за членството на България в Европейския съюз, ще държиш сметка на Европейската комисия, която едва ли не осигурила настаняването на фашистки режим в Европейска България. Това ли говориш на експертите от Брюксел, отговорни за разписването на мониторинговите доклади, които изведнъж започна да не харесваш, след като от офиса на ЕК в София бе изхвърлен вербуваният от твоите кукловоди доносник?
 
Случайно ли е, че част от съдържанието на речта ти буквално повтаря казаното в интервюта от изминалата седмица, дадени от един провален бивш правосъден министър и от един политизиран съдия или те ти "спуснаха" какво да прочетеш? И двамата бяха против избора ти преди четири години, но сега ги слушаш, че чак нападаш и този, който те е подкрепил. Без дори да ти е дал повод. Мракобесие щяло да настане, твърдите и тримата, но скрито се надявате, че ще се доберете точно до тези правомощия и власт, но не за да следвате законите, а за да превърнете страната си в експериментално поле за неолибералния фашизъм и неговата джендър идеология. 
 
Нападаш, защото много те е страх и защото си много отчаян, защото знаеш, че си в ръцете на закона и бързаш да изпревариш събитията, за да се представяш после като жертва. Правеха го цяла година и "твоите момичета" от съвместните ви протести, но видя, че не помогна. Поне засега, докато делото не дойде до ръководената от теб инстанция, тогава ще се падне "случайно" на шпиц-командата ти и "клетите" корумпирани дами ще си идат вкъщи. Нападаш властта, а си част от нея?! Да го играеш жертва вече не минава. Омръзна, пък и е крайно време да избереш на кой бряг ще си. Някак не върви един ден да го играеш "морален" стожер и да лепиш етикети, а на другия ден да хленчиш, че си "най-минатият" и да се скатаваш от отговорите на въпросите, както си направил навремето от казармата. 
 
Този път обаче бягство няма да има. Неудобната истина, неспазването на законите и това, че капитулира морално покрай имотните ви далавери с "Черния лебед", правят невъзможно оставането ти на поста. Ако не си го осъзнал, жалко за теб, защото е тъжно човек да наблюдава агонията ти, а и вече наистина стана досадно. А ако се чудиш защо сричаше речта си пред полупразна зала, то е защото все повече хора разбират, че няма по-голямо "извращение с правото" от това да продължаваш да си начело на Върховния касационен съд.
 

Премиерът Бабиш да бъде обвинен в измама за 2 млн. долара, препоръча чешката полиция

Предишна новина

Ожесточаването на наказателната репресия не води до намаляване на престъпността

Следваща новина

Коментари

17 Коментара

 1. 24
  | нерегистриран
  3
  -4
  До коментар #18 от "бау бау | нерегистриран":
  До коментар [#16 #389114] от "ДНЕС ЛОЗАН ПАНОВ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВА ВСС......":

  По-съсипано от сега, правораздаването ни едва ли е било някога. И то не от Лозан, а заради пробитите ченгета, дето сте вътре в системата.

  В грешка си, глашатаите са едни други лица, част от тях са "джурналя", други са в КПКОНПИ, трети - в червени тоги, и т. н.

  Лозане,не се крий зад безумни псевдоними! Никой нормален човек не би те защитил в някой сайт или форум.

 2. 23
  *****************-************************************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 21
  RRR | нерегистриран
  4
  0

  Верно ли Ви интересуват такива като Цацаров, Панов, Колев и други знайни и незнайни началници.Юисля, че има много по-важни неща от това, дори да се замисля над имената им.

 4. 20
  | нерегистриран
  18
  -11

  Панов е трън в очите на мафията.

 5. 19
  ************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 18
  бау бау | нерегистриран
  16
  -3
  До коментар #17 от " | нерегистриран":
  Ей пудел, я вземи се скрий.....Не е трън, а глашатай.

  До коментар [#16 #389114] от "ДНЕС ЛОЗАН ПАНОВ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВА ВСС......":

  По-съсипано от сега, правораздаването ни едва ли е било някога. И то не от Лозан, а заради пробитите ченгета, дето сте вътре в системата.

  В грешка си, глашатаите са едни други лица, част от тях са "джурналя", други са в КПКОНПИ, трети - в червени тоги, и т. н.

 7. 17
  | нерегистриран
  8
  -18
  До коментар #6 от "бау бау | нерегистриран":
  Лозан е трън в очите на мафията. Дерзай, Лозане, много хора са с теб...

  Ей пудел, я вземи се скрий.....Не е трън, а глашатай.

 8. 16
  ДНЕС ЛОЗАН ПАНОВ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВА ВСС...... | нерегистриран
  15
  -22

  ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ЧОВЕКЪТ ,КОЙТО ПРОИЗНЕСЕ ПОРЕДНАТА СИ МРАКОБЕСНИЧЕСКА РЕЧ ВЧЕРА ПРЕД СЪМНИТЕЛНА АУДИТОРИЯ ОТ 20 ДУШИ ДА РЪКОВОДИ ДНЕС РАБОТАТА НА ВСС?!

  Не разбрах дали в днешното заседание Панов е дал обяснения за вчерашната си изява.

  Впрочем видях на разпространетото видео ,че имаше още двама магистрати.Моля попитайте ги дали са били в отпуска.

  ВСС трябва да попита и Панов защо не е на работа ,а чете политически речи.

  Колеги,защо мълчи?!До кога този човек ще руши устоите на държавата и правосъдието?!До кога ще внущшава на българите ,че съдебната система била лоша и виновна?!Кой друг освен съдебната система работи в тази държава.

  Ние устояваме 30 години на напъните на политици и шизофреници да съсипят правораздаването.Защо мълчим ,а не се обединим и да поискаме оставката на т.нар. председател на ВКС?!

  Наистина ,той е в кадровия орган и ще ни организира репресии ,но трябва да съберем смелост!!!

 9. 14
  бау бау | нерегистриран
  26
  -13

  Защо не е публикувана цялата реч, а избирателно се вадят части от изречения и се коментират по просташки, да не кажа и по вулгарен начин, без да се дава възможност на читателите сами да прочетат и да си направят изводите? и за коя пропаганда са присъщи тези "журналистически" прийоми? Има ли нещо общо това и с това, че международната неправителствена организация Репортери без граници оповести годишния Индекс за свобода на пресата, съгласно койото България остава на 111-о място по свобода на медиите, а в краткото описание на положението в България се казва: „Зачестили физически атаки. Сговарянето между медии, властите и олигарси остава непроменено, докато физическите нападения срещу журналисти се увеличават„.? Много прав е Лозан:

  "Да напомня и експеримента с жабата, която, ако бъде хвърлена в тенджера с гореща вода, веднага изскача, но ако водата се загрява постепенно, тя си остава спокойна, докато умре.

  От случващото се, което ни заобикаля, дали би било преувеличено, ако кажа, че горещата вода е малко преди точката на кипене? Бедата е, че се случи с неумелото съдействие на Европейската комисия.

  Такива за съжаление са системите и на други страни членки като Унгария, Полша, Румъния… Затова, предполагам, докато чакаме поредното съдействие, да си припомним приказката за неволята.

  Време е да заслужим свободата, не да я чакаме отново и отново. Завоевателите на правата и институциите ни вече не са в състояние сами да се спрат – нужна им е помощ. Време е свободата да дойде по естествен път, а не да чакаме щъркелите."

 10. 13
  на баир лозе | нерегистриран
  13
  -12

  Ех бедни ми бедни Македонски защо не си остана съдия във ВАС? Има работа и писане, а натовареността беше 100%, но сега по-добре ли е? А след мандата? Жоро "Боеца" ли ще те гледа?

 11. 9
  Кой | нерегистриран
  26
  -12

  Кой ли е авторът на това "произведение", подадено на флашка? А бесилката вие ли си я измислихте, или и нея ви я "подадоха"

 12. 8
  | нерегистриран
  19
  -11

  Л. Панов дали няма личен - пост./наст. адрес, такъв по месторабота, че се налага да ни занимавате всеки ден с него, с битката ви и пр.

  На обсебени почвате да ми приличате !

  Тревожа се - и за вас, и за Лозан !

 13. 7
  Ехоооооооо | нерегистриран
  21
  -8

  Абе още един подал оставка от шайката. Нещо по въпроса?

 14. 6
  бау бау | нерегистриран
  24
  -24

  Лозан е трън в очите на мафията. Дерзай, Лозане, много хора са с теб...

 15. 5
  Павлов | нерегистриран
  26
  -15

  До гуша ни дойде от тоя Лозан Панов!

  До кога ще ни занимавате с атаките си към него?! Няма ли други правни и кадрови въпроси , които да са ви интересни? Стига нападки и поръчки.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.