Полицаят Мирослав Писов, осъден за смъртта на Чората: Това е политическо решение на групата на Лозан Панов


"Тези абсурдни присъди са политическо решение на групата на Лозан Панов, която не работи за България.  Изпълнява се поръчка. За 15 г., докато течеше делото, 17 професори, светила в медицината, бяха категорични, че смъртта на Ангел Димитров не е причинена от действията на полицията." Това коментира бившият антимафиот Мирослав Писов, който заедно с колегите си Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски, бяха осъдени окончателно от ВКС на по 7 г. затвор.
 
Ангел Димитров-Чората почина при задържане по време на акция "Респект" на 10 ноември 2005 г. в Благоевград.
 
За смъртта му бяха обвинени петимата благоевградски полицаи. Делото срещу тях продължи 14 г., като на някои инстанции бяха осъждани, на други оправдавани. След оправдателната им присъда, Съдът в Страсбург обаче осъди България, а делото бе върнато за ново разглеждане.
 
Неофициално се разбра, че ВКС е постановил окончателното си решение в петък. 
 
"Нямам нищо лично срещу Лозан Панов, но тази присъда не може да се постанови без неговото знание. На всички е ясно как функционира ВКС. Панов иска да свали властта чрез съдебната система. Ние сме представители на българската полиция, а не частни лица. Изпратени сме били на акцията по заповед", допълни Писов. 
 

Шеф от АПИ подаде оставка

Предишна новина

Арестуваха 9 трафиканти на хора с цел просия в Швеция и за пране на пари

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Cato | нерегистриран
    0
    0

    Нямало коментари... Как ще има, като ги гони шубето.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.