Председателят на ВКС иска от ЕК да му разреши да прави политически изказвания

Председателят на ВКС иска от ЕК да му разреши да прави политически изказвания
Председателят на ВКС Лозан Панов цяла година е клеветил България пред експертите на Европейската комисия

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е водил целенасочена клеветническа кампания срещу българската държава в продължение на една година. Това се разбира от паметни бележки, документирали разговорите с експертите от Европейската комисия (ЕК), които посещават регулярно страната ни и се срещат с представители на съдебната власт, в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП). На заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) този четвъртък кадровиците единодушно приеха документацията да бъде качена на сайта им.

Публикувани са акценти от разговорите на евроекспертите от четири техни мисии, проведени в рамките на изминалата година – от март 2018 до март 2019 г. (Две от срещите се провеждат в периода, в който България е председател на Съвета на ЕС). Нито един от останалите представители на българската държава не си е позволил да отправя нападки срещу другите институции, срещу другите власти, нито срещу Европейската комисия, каквото прави и при четирите си срещи с експертите от Брюксел Лозан Панов. Прави впечатление, че изложеното от председателя на ВКС при срещите му с евронаблюдателите напълно се припокрива с публикации в медиите на издателите Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев, както и свързани с укриващия се от правосъдието фараон Цветан Василев издания.

Още при първата документирана среща, проведена в рамките на мисията на 20-21 март 2018 г. Панов отправя нападки към работата на новия състав на ВСС, който към онзи момент е бил на шест месеца след встъпването си. Председателят на ВКС е крайно недоволен, че няколко месеца по-рано Европейската комисия за първи път е излязла със сравнително положителен доклад за България в усилията й да реформира своето правосъдие. "Докладът на ЕК от м. ноември 2017 г. би трябвало да звучи положително, но той звучи малко шизофренично - казва се, че има недостатъци, а това, което е направено, е похвалено", коментирал Панов. Според него никога ЕК не се е представяла толкова откровено като съучастник на неговите опоненти. Българският е един от малкото народи, които вярват на ЕС, но с малко усилия това може да се промени и да доведе до евроскептицизъм, твърдял още Лозан Панов пред експертите на Комисията.

През март месец 2018 г. председателят на ВКС изрично подчертал още, че властите не извършват разследвания срещу представители на висшите етажи на властта, както и че нямало работещ механизъм за търсене на отговорност на тримата първи в съдебната система и най-вече на главния прокурор. Този акцент е важен, защото показва, че самият Лозан Панов изпада в шизофренно поведение буквално няколко месеца по-късно, а и днес, когато е първи противник на анонсираните промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), посветени именно на търсенето на отговорност на председателите на ВКС и ВАС, както и на обвинител №1.

В рамките на следващата мисия на европейските експерти в София, проведена на 19-20 юни 2018 г., Лозан Панов изразява негативното си отношение към акцията на Специализираната прокуратура и новосъздадената Антикорупционна комисия по разкриването на корупционното престъпление и задържането с белязани пари на отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева, Биляна Петрова и на посредника Петко Дюлгеров. И това се оказва само началото, защото Панов занимава мисията на ЕК с делото срещу триото от Младост и при следващите им посещения у нас.

През юни месец миналата година Лозан Панов остро критикува работата на специализираните органи на съдебната власт, като в паметните бележки се посочва, че председателят на ВКС е коментирал делото за приватизацията на остатъчния държавен дял от ЕВН, по което подсъдими са издателят Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и  Трайчо Трайков. Обект на коментари са били разследванията срещу определената от бившия френски посланик като "гнила ябълка" съдийка Румяна Ченалова, както и срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров и делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош. Общото между повечето от посочените дела е, че подсъдимите и обвиняемите по тях имат едни и същи адвокати, които в редица интервюта и статии, публикувани в издания, които са собственост или са свързани с Иво Прокопиев, демонстрират пълно сходство на позиции с председателя на ВКС.

При срещата си с представителите на ЕК, проведена при мисията им на 4-5 октомври, Лозан Панов става още по-краен в коментарите си по адрес на българската държава и официалните й власти. Председателят на ВКС е крайно недоволен, че ЕК се занимавала единствено с проблемите на Полша, Унгария и Румъния. Той визира стартираните процедури и предупреждения за такива срещу трите държави, свързани с правосъдието. В тази връзка председателят на ВКС детайлно изброил факти за оказван му "политически натиск, тормоз и терор". Панов вероятно е визирал казуса с установеното при пълна данъчна ревизия несъответствие в доходите му в размер на повече от 100 000 лв., както и висящото към онзи момент дело за наложената му от Сметната палата глоба в размер на 1000 лв. за отказа му да разкрие имуществото си през 2017 г.

В един момент Панов, за чийто имидж работят десетки журналисти, ангажирани в сайтове на подсъдими и обвиняеми лица, коментира, че му се налагало да работи в много по-тежки условия от тези на съдиите в Полша. Освен това, "обществото в България реагира по-различно, зрелостта му е по-различна", коментирал още председателят на ВКС. В случая изглежда Лозан Панов изразява недоволство от собствения си народ, който отказал да излезе на масов протест в негова защита и на подсъдимите за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

При всичките си срещи с експертите от Брюксел председателят на ВКС също така коментирал и законодателната работа на парламента, която остро критикувал, било то заради промени в съдебния закон, в АПК, ГПК или НПК. При последната среща например, Панов е посочил, че у нас е налице "законодателен разврат, с който се нарушават фундаментални принципи на правото".

При срещата на Лозан Панов с мисията на ЕК, проведена в рамките на визитата им у нас на 12 и 13 март тази година, "съдия  №1" захвърля всички задръжки и благоприличие, каквито изисква заеманият от него пост, и буквално започва да клевети всички институции в държавата и отделни публични личности. Председателят на ВКС се оплакал, че нямало възможност да изразява мнение за "случващите се безобразия", което звучи повече от цинично, най-малкото, защото само в рамките на последната половин година Панов участва в две конференции, на които направи политически изказвания, а и интервютата, които даде за обслужващи го медии, звучаха изцяло политически.

От цитираните акценти от срещата се разбира, че Панов е недоволен от работата на парламента, правителството, ВСС, прокуратура, КПКОНПИ, съдиите, които не го подкрепят, а не на последно място се срамува и от собствения си народ. В тази връзка председателят на ВКС настоява пред представителите на ЕК да му бъде разрешено да прави и политически изказвания, без за това да му се търси отговорност. Според българското законодателство магистратите у нас не могат да изразяват политически пристрастия, нито да са част от политически партии. "Председателят на ВКС може да говори. Той не бива да е аполитичен, защото спазването на законите се превръща в политически въпрос", обяснил още Панов.

Оказва се също така, че пред мисията на ЕК у нас Панов лобирал само за една от съсловните организации на магистратите, а именно известната с политическите и задкулисни обвързаности с подсъдими лица – т.нар. "Съюз на съдиите в България". Председателят на ВКС коментирал пред еврочиновниците, че въведеното изискване за деклариране от съдиите на тяхното членство в неправителствени организации било нарушение на независимостта им. От паметните бележки не се разбира защо Панов не е коментирал и другите организации на съдиите, които развиват дейност у нас и за които важат същите законови изисквания.

И още един откровено лобистки акт, който Панов е извършил преди по-малко от два месеца. Пред служителите на ЕК председателят на ВКС се е застъпил за системата за измерване на натовареността на магистратите, прокарана от бившия кадровик Калин Калпакчиев, сега председател на ССБ. Така се оказва, че "съдия №1" е заблудил евроекспертите, защото от заседанията на Съдийската колегия на ВСС е ясно, че масово магистратите от цялата страна изразяват недоволство от работата на системата и твърдят, че тя не отразява реалната им натовареност.

И през месец март 2019 г., само месец преди произнасянето на присъдите срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, Лозан Панов отново е лобирал в полза на подсъдимите пред гостуващите експерти на Брюксел.

Оказва се, че има още една тема, с която Лозан Панов непрестанно занимава служителите на ЕК, отговорни за написването на Мониторинговите доклади за България – това е атаката срещу председателя на Софийския апелативен съд (САС) съдия Даниела Дончева. Оказва се, че "съдия №1" има тежка фиксация в административния ръководител на най-големия апелативен район, защото всеки път е занимавал представителите на Комисията с казуса, свързан с неподплатените от  доказателства нападки на съдия от Апелативния съд срещу Дончева. Нещо повече, Панов недоволствал, че след като Съдийската колегия на ВСС е отхвърлила искането му да образува дисциплинарка срещу председателя на САС, след което той обжалва това решение пред Върховния административен съд (ВАС), но било "лесно за прогнозиране" какъв ще е крайният резултат. В това си изказване председателя на ВКС на практика коментира по абсолютно недопустим начин висящ съдебен казус, което може да се разглежда и като директен натиск върху върховните съдии.

Макар в голямата си част твърденията на председателя на ВКС да са добре известни и да са били коментирани от него в рамките на множеството му медийни изяви, фактът, че той е занимавал официални представители на ЕК с превратните му тълкувания по определени действия на държавните институции, говори единствено, че "съдия №1" няма и най-елементарното намерение да се съобразява със задължителните норми на Етичния кодекс на българските магистрати.

Още по темата

Кметът на Чупрене е отстранен от длъжност

Предишна новина

Съдебната власт е с над 150 млн. лв. приходи за първите три месеца от годината

Следваща новина

Коментари

36 Коментара

 1. 42
  бау бау | нерегистриран
  4
  -4
  До коментар #41 от "До Бау бау #40 | нерегистриран":
  Уважаемо куче, защо да са ми абсурдни аналогиите? Вярно, не е самотна Иванчева. Компания й правят Ченалова, Р. Овч., Прокопиев, Цв. Василев. Същото като при Кьовеши. И какъв е отзвукът? М?

  хахахахаха, ти сериозно ли или се бъзикаш, бе?

  "Какви обаче са резултатите в Румъния?

  Докато през 2006 г. 360 от властта са изпратени на съд, през 2016 г. те са 1273. Сред тях са 3 министри, 6 сенатори, 11 депутати, 16 магистрати, 21 директори в държавни институции, 47 кметове.

  Пак през 2016 г. в Румъния отчитат 870 влезли в сила присъди срещу хора от властта, сред които 1 министър, 2 сенатори, 8 депутати, 1 евродепутат, 9 съдии, 9 кметове."

  Тук някакъв кмет на район го изкараха най-голямото корумпе в държавата, че и 20 години затвор му даде първата инстанция?!?! Тези, дето ми ги цитираш, нямат общо с властта, разхождат се на свобода и едва ли някога ще видят осъдителна присъда. А ти просто си плямпаш, колкото да се намираш на работа, пардон - на плюене, без никаква идея какво точно искаш да кажеш...

 2. 41
  До Бау бау #40 | нерегистриран
  3
  -3

  Уважаемо куче, защо да са ми абсурдни аналогиите? Вярно, не е самотна Иванчева. Компания й правят Ченалова, Р. Овч., Прокопиев, Цв. Василев. Същото като при Кьовеши. И какъв е отзвукът? М?

 3. 40
  бау бау | нерегистриран
  6
  -3
  До коментар #37 от " | нерегистриран":


  Чакайте сега, нали Кьовеши в Румъния правеше точно това? Белезници, процес, затвор, съглашение с тайните служби срещу съдиите, които не дават ефективни присъди? Нали искахме същото? Нали точно затова Лозан я покани в България? Сега обаче Иванчева не била като ония в Румъния, така ли стана?

  една иванчева борба с корупцията не прави. всъщност точно тя обърка сметките на доста корумпета и затова й е такава съдбата. а това, което се случи в румъния, макар и за съвсем кратко, няма нищо общо с тукашната пародия. аналогията ти е абсурдна.

 4. 39
  | нерегистриран
  11
  -6

  Лозан Панов е най - обикновен мошеник.

 5. 38
  ************************************************************ | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 37
  | нерегистриран
  9
  -5
  До коментар #34 от "бау бау | нерегистриран":
  Никъде не съм казал, че е редно да ги защитава - това няма как да стане, а реално не го и прави. Ще се цитирам: "Бива да посочваш безобразията, които вършат органите на досъдебното производство - полиция, следствие и прокуратура, и присъдружните им специализирани съдилища, по делата срещу точно определени заподозрени, обвиняеми и подсъдими." Това са знакови дела, с голям обществен интерес и се следят, както в страната, така и в чужбина, и когато по тях се вършат абсурдни действия, оформени като "процесуални", много по-различни отколкото по останалите, масови дела, съвсем естествено е да се посочват тези нарушения на закона, за да подкрепи човек тезата си за поръчковата работа на разследващите. И малко примери - кого са държали 5-6 часа с белезници на открито да го снимат жълтите палячовци? кого са водили с вериги на краката и държали зад стъкло в съда? на кого са разгледали мярката за неотклонение без делото и т. н., ами само на едно лице - как да не го цитира Панов, но това не означава, че го защитава. А всъщност всички трябва да защитаваме правата на всеки един човек и да не мълчим за беззаконията, които се вършат.  Чакайте сега, нали Кьовеши в Румъния правеше точно това? Белезници, процес, затвор, съглашение с тайните служби срещу съдиите, които не дават ефективни присъди? Нали искахме същото? Нали точно затова Лозан я покани в България? Сега обаче Иванчева не била като ония в Румъния, така ли стана?

 7. 35
  Лозе, стига си се пънал! | нерегистриран
  9
  -10
  До коментар #34 от "бау бау | нерегистриран":
  Никъде не съм казал, че е редно да ги защитава - това няма как да стане, а реално не го и прави. Ще се цитирам: "Бива да посочваш безобразията, които вършат органите на досъдебното производство - полиция, следствие и прокуратура, и присъдружните им специализирани съдилища, по делата срещу точно определени заподозрени, обвиняеми и подсъдими." Това са знакови дела, с голям обществен интерес и се следят, както в страната, така и в чужбина, и когато по тях се вършат абсурдни действия, оформени като "процесуални", много по-различни отколкото по останалите, масови дела, съвсем естествено е да се посочват тези нарушения на закона, за да подкрепи човек тезата си за поръчковата работа на разследващите. И малко примери - кого са държали 5-6 часа с белезници на открито да го снимат жълтите палячовци? кого са водили с вериги на краката и държали зад стъкло в съда? на кого са разгледали мярката за неотклонение без делото и т. н., ами само на едно лице - как да не го цитира Панов, но това не означава, че го защитава. А всъщност всички трябва да защитаваме правата на всеки един човек и да не мълчим за беззаконията, които се вършат.

  Лозе, какви са тези нелепи псевдоними?! Никой нормален човек няма да те защити, стига си драскотил по форумите!

 8. 34
  бау бау | нерегистриран
  9
  -3
  До коментар #30 от " | нерегистриран":


  Очевидно с Вас сме на диаметрално противоположни позиции. Което не е лошо, напротив. Смятам, че Лозан Панов е обида за здравия разум. Защитата на изброените от него хора е абсурдна. Може и да има по-лоши от тях, както казвате и Вие, но това не е никакъв аргумент. Председателят на ВКС е институт, той не може да се ангажира със защита на подсъдими при неприключили дела. При срещата в ЦУМ, Ало, Ваньо, двете каки подсъдими към момента на разговорите нямаше. Може да го подкрепя който си иска, прав сте, но той може да се разграничи от тази тази подкрепа, не ли? Хората щели да разберат Панов, казвате. Ами, попитайте ощетените от Ченалова, от Овчаров, от Иванчева, от Прокопиев дали го разбират. В заключение ще кажа, че ако бяхме под турско робство, Лозан би бил чудесен Киряк Стефчов. Но, разбира се, това не пречи някой да си го харесва точно какъвто е.

  Никъде не съм казал, че е редно да ги защитава - това няма как да стане, а реално не го и прави. Ще се цитирам: "Бива да посочваш безобразията, които вършат органите на досъдебното производство - полиция, следствие и прокуратура, и присъдружните им специализирани съдилища, по делата срещу точно определени заподозрени, обвиняеми и подсъдими." Това са знакови дела, с голям обществен интерес и се следят, както в страната, така и в чужбина, и когато по тях се вършат абсурдни действия, оформени като "процесуални", много по-различни отколкото по останалите, масови дела, съвсем естествено е да се посочват тези нарушения на закона, за да подкрепи човек тезата си за поръчковата работа на разследващите. И малко примери - кого са държали 5-6 часа с белезници на открито да го снимат жълтите палячовци? кого са водили с вериги на краката и държали зад стъкло в съда? на кого са разгледали мярката за неотклонение без делото и т. н., ами само на едно лице - как да не го цитира Панов, но това не означава, че го защитава. А всъщност всички трябва да защитаваме правата на всеки един човек и да не мълчим за беззаконията, които се вършат.

 9. 33
  Защо | нерегистриран
  6
  -4

  Защо не си гледате работата, която изисква по-аргументирано да плюете срещу зададените ви мишени. Това, че някой не си е декларирал членството нищо не значи - не го отписва автоматично като член, същевременно няма и санкция за недеклариране на членство. Друг е въпросът и че задължението за деклариране на членство в съсловна организация е абсолютно в противоречие с правото на свободно сдружаване. Казаха го и Консултативният съвет на европейските съдии, и Международната съдийска асоциация. А като сте потърсили становището на засегнатите страни, защо не сте го изчакали, преди да публикувате "разкритията" си?

 10. 32
  | нерегистриран
  14
  -5
  До коментар #31 от " | нерегистриран":
  Никой не трябва да ограничава правото на председателя на ВКС да се еманципира от покровителите си. Особено ако това е от обществена полза. Въпреки че има дребни недостатъци, поведението на Лозан Панов намирам за достойно. И смело. Всяко друго поведение би го оприличило на тези, които го избраха. Искам децата ми да живеят в България, а не да гледам внуци в чужбина. Вече сме под 7 милиона, по прогнозни данни на ООН след три-четири поколения ще сме под 4 милиона. С какво право искате Лозан Панов да си зарива главата в пясъка, държавата колабира. Живеем тук и сега в налагащия се олигархичен модел, не в измислен свят на благопожелания и добри намерения.

  Съгласен съм , че има опити за налагане на пълен контрол върху съд , прокуратура и пр. - сегашните управляващи се задържаха прекалено дълго на власт и започват да се оливат . Трябва да ги сменим - с кого ….сложен въпрос .  За мен Лозан Панов не може да бъде "знаме на промяната" по няколко причини . Досегашната му кариера - председател на АССГ , избран за председател на ВКС без да отговаря на елементарни критерии /мисля че беше избран и във ВАС , което също е петно предвид предишния председател на този съд / говори за МНОГОГОДИШНО УЧАСТИЕ В ЗАДКУЛИСИЕТО. С две думи - става въпрос за борба на лобита , а не за искрено желание за реформи и промяна . От години наблюдавам поведението на ССБ , протестъри и прочие . Там има и честни хора , но болшинството са с профила на Лозан Панов - властолюбци , лобисти , партийно обвързани и пр. Докато се борят с "Кой" те самите стават "Кой" . Плашещо е и желанието им за реваншизъм и овладяване на нови и нови властови позиции . При тях основният проблем е не "системата" , а че те не са начело на "системата". Не давам подкрепа на нито една от двете групи БОКЛУЦИ .

 11. 31
  | нерегистриран
  13
  -8

  Никой не трябва да ограничава правото на председателя на ВКС да се еманципира от покровителите си. Особено ако това е от обществена полза. Въпреки че има дребни недостатъци, поведението на Лозан Панов намирам за достойно. И смело. Всяко друго поведение би го оприличило на тези, които го избраха. Искам децата ми да живеят в България, а не да гледам внуци в чужбина. Вече сме под 7 милиона, по прогнозни данни на ООН след три-четири поколения ще сме под 4 милиона. С какво право искате Лозан Панов да си зарива главата в пясъка, държавата колабира. Живеем тук и сега в налагащия се олигархичен модел, не в измислен свят на благопожелания и добри намерения.

 12. 30
  | нерегистриран
  8
  -9
  До коментар #18 от "бау бау | нерегистриран":
  1. Бива или не бива председателят на ВКС да е аполитичен? - Не бива, съдебната власт е една от трите власти в държавата и осъществява в широк смисъл политика на правораздаването, следователно - няма как да е аполитичен, т. е. непукист и безразличен към безобразията в системата, генерирани от другите две власти.

  2. Бива или не бива системно да говори срещу председател на Апелативен съд? - Бива, защото повечето от тези председатели не стават за нищо - с оглед начина по който се предлагат и избират, след консултации и одобрение от лица, извън съдебната власт.

  3. Бива или не бива да посочва като емблема на тезите си чисти и морално приемливи хора като Иванчева, Прокопиев, Боршош, Овчаров, Ченалова? - Бива да посочваш безобразията, които вършат органите на досъдебното производство - полиция, следствие и прокуратура, и присъдружните им специализирани съдилища, по делата срещу точно определени заподозрени, обвиняеми и подсъдими, като същевременно са разпънали чадър над доста по-скандални от изброените лица и не предприемат реципрочни и адекватни действия срещу тях.

  4. Те ли му подкрепят ... председателството? - Не може да си избира кой да го подкрепя. Който си иска, той ще го подкрепя. Аз отначало не го подкрепях, но вече го подкрепям и нямам нищо общо с гореизброените лица, нито със ССБ.

  5. Бива или не бива да оплюва Народното събрание, ВСС, прокуратура, дори самата ЕК? - Бива, всички те вършат простотии, заради които страдат много хора. Достойно и смело е да се разобличават. Не вярвам, че има разумен човек в тази държава, който да си мисли, че изброените си вършат добре работата - само им виж рейтингите на доверие...

  6. Бива или не бива да говори за себе си като жертва на неспиращ комплот? - Бива, защото както са казали древните - за прасета може, за кучета и котки - не. За едни овощни градини говоря, и за ЦУМ, както и за връзки и тайни срещи с политици, масони, бизнесмени, записи от кенефи, двете каки, ало ваньо...

  7. Искам и да Ви чуя къде точно Лозан Панов защитава съдиите (за Калпакчиев разбрах) или българския народ? - За съдиите - как да ги защитава, когато във ВСС е пълно с чугуни-пуцаджии, които си наредиха капиите по всички ключови места в системата, а той не може сам да взема решенията? Българските граждани как да ги защитава, като няма правомощия за това? Президентът защо не ги защитава? - по същата причина! Остава му само да говори и да разобличава, защото знае много неща. Говори, Лозане! Хората ще те разберат...

  8. Къде точно казва - моята страна не заслужава вашия мониторинг, да, имаме проблеми, но да ги решим партньорски, а не назидателно? - Не го е казал и не трябва да го казва, защото нашата страна напълно си заслужава мониторинга. Трябва постоянен натиск отвън, в помощ на този, който се надига отвътре, за да се промени системата. А тя има крещяща нужда от промяна. Крещяща!!! И не от еволюция, а от революция - тук и сега...

  П.С. Ще си запиша коментара, за да мога да го публикувам пак, че току виж са ми го изтрили, макар да няма нищо обидно и т.н. към конкретни и не само лица...  Очевидно с Вас сме на диаметрално противоположни позиции. Което не е лошо, напротив. Смятам, че Лозан Панов е обида за здравия разум. Защитата на изброените от него хора е абсурдна. Може и да има по-лоши от тях, както казвате и Вие, но това не е никакъв аргумент. Председателят на ВКС е институт, той не може да се ангажира със защита на подсъдими при неприключили дела. При срещата в ЦУМ, Ало, Ваньо, двете каки подсъдими към момента на разговорите нямаше. Може да го подкрепя който си иска, прав сте, но той може да се разграничи от тази тази подкрепа, не ли? Хората щели да разберат Панов, казвате. Ами, попитайте ощетените от Ченалова, от Овчаров, от Иванчева, от Прокопиев дали го разбират. В заключение ще кажа, че ако бяхме под турско робство, Лозан би бил чудесен Киряк Стефчов. Но, разбира се, това не пречи някой да си го харесва точно какъвто е.

 13. 29
  | нерегистриран
  5
  -9

  Лозееее, УВО!!!

 14. 28
  големия | нерегистриран
  2
  -3

  До коментара на 10 май в 08.28...Който говори за Т.Живков като за тато...да пита майка си...

 15. 27
  | нерегистриран
  6
  -3

  Тази кампания , която се води срещу Лозан Панов говори само за едно - той е ренегат . На ренегатите /изменилите на покровителите си/ никога не се прощава . Да си въобразяваме , че ще изберат Панов /а и който и да е друг/ за председател на ВКС поради "професионални качества" е смешно . Досега всички кандидатури за председатели на ВКС и ВАС и за главен прокурор са били политически . Не виждам как нещата ще се променят и за в бъдеще ...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.