Присъдата за убийството на Виктория Маринова влезе в сила

На 7-ми май изтече законовия срок за обжалване и протестиране на присъдата, произнесена срещу Северин Красимиров за извършените от него на 06 октомври 2018 г. тежки умишлени престъпления – изнасилване, блудство и убийство на журналистката Виктория Маринова.
 
Тъй като в 15-дневния срок от произнасяне на присъдата не е постъпила нито жалба, нито протест, то тя влезе в законна сила от 8 май 2019 г., съобщиха от Русенския Окръжен съд. На 22 април, след проведено съкратено съдебно следствие и задължителното по закон приложение на чл.58а от Наказателния кодекс - намаляване на наказанието с 1/3, съдът присъди Северин да изтърпи едно общо наказание за трите престъпления лишаване от свобода за срок от 30 години при първоначален строг режим на изтърпяване и при зачитане на предварителното задържане, считано от 09.10.2018 г. 
 
Подсъдимият е осъден да заплати на всяко от трите пострадали лица сумата от 150 000 лв. обезщетение за нанесените неимуществени вреди от смъртта на пострадалата В. Маринова, както и 9 000 лв. държавна такса върху уважените граждански искове и 7015,70 лв. разноски по делото. Копие от присъдата е изпратена за изпълнение на Окръжна прокуратура – Русе на 10 май 2019 г.
 

Президентът започва консултации за избора на следващ главен прокурор, среща се първо с Цацаров

Предишна новина

Протести срещу стратегията за детето в цялата страна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.