80-годишната баба, ползвана за муле на телефонни измамници, излиза под домашен арест

80-годишната баба, ползвана за муле на телефонни измамници, излиза под домашен арест

79-годишната Веселинка Ралчева, която бе арестувана в опит да прибере близо 7 000 лв. от телефонна измама на държавен обвинител от Варненската районна прокуратура, ще бъде под домашен арест. Това реши състав на Варненския районен съд.

В съдебната зала тя сподели, че страда от множество заболявания, включително загуба на паметта, а също - че самата тя е измамена по телефона със 17 000 евро. "Аз съм невинна, виновните излизат победители. Аз съм ощетена със 17 000 евро миналата година, сега с 20 000 лв., които ме накараха да изтегля с договор, че ще хванат извършителя. Сега тези 20 000 лв. ще трябва аз да ги плащам още 5 години. Те се представиха за полицаи. Аз се доверих на човек от полицията, не знаех какво има в тези торбички. Бях заплашена, че съм следена. Реших, че използват психически неуравновесени хора и искат и мен да направят такава. Избират хора възрастни, самотни и болни, които не могат да се защитават. Първият път беше далече от Варна, не знаех, че отивам за торбичка с пари. Казаха, че трябва да предам торбичката на полицейски инспектор. В този случай използваха това, че както аз съм била измамена, така в момента имало друга възрастна измамена жена и трябва по най-бързия начин да отида и да видя как жената хвърля торбата на измамниците. Те се свързваха непрекъснато с мен, казаха да се отдалеча и да наблюдавам еди кой си етаж. Нищо не се хвърли и аз реших да си тръгна. А сега от малката ми пенсия всеки месец ще удържат по 196 лв.", оплака се Веселинка.

До задържането на възрастната жена се стигна, след като телефонни измамници се обадиха на стационарен телефон на варненски прокурор, без да подозират къде звънят. Магистратът се усетил, че е опит за измама и поддържал разговора с "полицай Красимир Николов от общинска полиция" и лекар, "направил операция и сложил златни пирони в крака на дъщеря му", в рамките на 5 часа. Пред това време "доброто ченге" го убеждавало, че върши услуга на обществото, а "докторът" го заплашвал, че ще му прати 15 брадати мъже, ако не си изтегли всичките спестявания. Баба Веселинка била изпратена на уговорената среща като муле, но там вече я очаквали полицаите.

Определението подлежи на обжалване.

МВР започва обход на психично болните

Предишна новина

Делото на председателя на ВКС срещу КПКОНПИ се оказа свързано с работата на Съдийската колегия на ВСС

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  ****************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 1
  Бабата | нерегистриран
  9
  -2

  Много е важна правната новина за бабата, на която са посветени два материала на сайта. А за решение от вчера на КС по ЗСВ очевидно е толкова малозначително, че въобще не представлява правен интерес

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.