Граждани протестират в защита на семейството и традиционните ценности


Граждани се събраха на протест в защита на семейството и традиционните български ценности. Шествието им започна от НДК и премина през бул. "Витоша" до площад "Независимост" пред Министерски съвет. Протестът се организира в социалната мрежа от групата "Не на Стратегията за детето 2019 - 2030". Според организаторите на протеста участниците в него са 1500.
 
Гражданите настояват за ревизия на действащото до момента законодателство в областта на закрилата на детето и искат категоричен отказ от Националната стратегия за детето 2019-2030, чийто проект бе оттеглен по настояване на министър-председателя Бойко Борисов.
 
Протестиращите настояват още и за отмяна на Закона за социалните услуги, който трябва да влезе в сила от 1 януари 2020 г. и направените с него изменения в други закони. Те искат още отпадане на мярка "настаняване на дете извън семейството". Според тях санкцията на закона трябва да бъде насочена към насилника, а не към детето. Те поискаха още отказ от финансиране чрез Норвежкия финансов механизъм. Протестиращите настояха всички проекти и програми, които България приема, да са съобразени с българските традиционни семейни ценности. По време на протеста настояха и за разследване на случаите на осиновяване за пет години назад.
 
Христо Лафчиев, един от говорителите на протеста заяви, че българите винаги са се идентифицирали образованието, науката, читалищата и армията. Те са против "джендър идеологиите". Участниците в протеста скандираха: "Долу ръцете от нашите деца". Лафчиев предложи на участниците в шествието да бъдат създадени "комитети по места", които да се отзовават при сигнали за незаконно отнемане на деца. Той посочи, че на 9 юни ще се проведе нов протест. Тогава се очаква недоволните граждани да преминат пред сградите на норвежкото и на холандското посолство в София. Поводът е историята, разказана от телевизионен водещ за българско дете, настанено при гей двойка в Холандия.
 
Министерство на труда и социалната политика излезе с възражение, в което се посочва, че отнемането на деца от техните родители никога не е било и няма да бъде цел на националните политики и законодателство и обясниха, че извеждането на дете от биологичното му семейство е "крайна" и "временна мярка" за закрила.
 
Протестът се провежда в над 20 града в България, според организаторите му.
 

Глоба за скоба падна в съда, от "Паркиране и репатриране" некомпетентни

Предишна новина

Арестуваният кмет Ральо Ралев със заплата 1200 лв. живеел в луксозен мезонет 540 кв.м.

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.