Маринела Арабаджиева преместена в болницата на затвора заради хипертонична криза

Маринела Арабаджиева, която е задържана за участие в престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, е била преместена в болницата на Софийския затвор, защото получила хипертонична криза. Това стана ясно в Апелативния спецсъд, където се решаваше дали бизнес дамата да излезе на свобода.
 
Преместването й е било разрешено от прокурор, а е по искане на лекаря от следствения арест, който не могъл да овладее кризата. Освен това на Арабаджиева ще й бъде направен преглед от кардиолог в "Св. Екатерина" заради проблеми със сърцето. 
 
Апелативният сепцсъд отказа да я пусне на свобода, тъй като прецени, че тя може да извърши и друго престъпление, т.е. да изфабрикува документи. В същото време няма как да повлияе на свидетелите, тъй като от разпечатките на мобилните й телефони, намерени в помещенията, които тя и съпругът й Ветко са обитавали в Испания, става ясно, че тя не е общувала със свидетели по делото.
 
Съдът също така изтъкна, че обоснованото предложение по отношение обвинението за пране на пари е разколебано, още повече, че по него не е работено през последните месеци. 
 
Магистратите посочиха, че освен намерените 5 млн. лева в банкови сейфове по отношение прането на пари друго не е надградено. Както обикновено, на мярката за неотклонение присъстваха децата на Маринела - Вълчо и Александра, както и други роднини.
 
 

Цветан Василев плащал за провал на разследването на фалита на КТБ

Предишна новина

"Артекс" заведе първи дела за "Златен век" - срещу Мариан Башур и Никола Вапцаров

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.