Антон Станков: Приложението на законите в държавата не се контролира достатъчно


Споразуменията са кратък, бърз път към наказване на престъпността, коментира адвокат Антон Станков, бивш министър на правосъдието.
 
Според него наказанието доживотен затвор без право на замяна е много по-тежко от смъртното наказание. Една от целите на лишаване от свобода е превъзпитаване. Човек може да преосмисли себе си в затвора и да се промени.
 
Той би наложил мораториум върху промените в наказателните закони. В момента държавата интензивно законодателства. Това беше оправдано, когато бяхме в предприсъединителния период към ЕС. Тогава трябваше да хармонизираме нашето законодателство. В момента причини за законодателство могат да бъдат само налаганите директиви, които засягат целия съюз, обясни бившият правосъден министър.
 
Според Станков феноменът "Иванчева" е медиен, а не правосъден. Г-жа Иванчева беше много показно задържана, при нарушение на някои морално-етични норми.
 
Държавата страда не от липсата на закони, а от контрол върху прилагането на законите. Приложението на законите в държавата не се контролира достатъчно, обясни адв. Станков.
 

15 години затвор заплашва известен руски разследващ журналист заради наркотици

Предишна новина

Иван Гешев: Под егидата на главния прокурор се подготвя проект за създаване на антитерористични центрове

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    *********************** | нерегистриран

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.