С шествия в големите градове защитиха традиционното семейство


В пет града в страната се проведоха шествия в подкрепа на традиционното семейство. Намерението на организаторите е да се противопоставят на гей парада в София ("София Прайд"), който също се проведе в събота. Основната цел е утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между мъж и жена.
 
Два протеста в защита на традиционното семейство се проведоха в столицата, и двата съгласувани със Столичната община. Събитията се проведоха в защита на семейните ценности под надслов "Да запазим децата от разврата". Горещото време не отказа участниците. На трибуна пред бившия Партиен дом демонстранти издигнаха лозунги, сини и червени балони, за да подкрепят възпитанието на децата в традиционни семейства. Жени се облякоха в булчински рокли, а мъже - сватбени костюми.
 
Ето какво казаха присъстващите пред БНР:
 
"Бихме искали българският народ да се осъзнае и да застане зад тези наши традиционни християнски ценности, така, че наистина децата да растат в нормални семейства, децата да имат своето място, да слушат родителите си. Родителите да имат правото да защитават своите деца и да ги възпитават."
 
"Не сме хомофоби. Разграничаваме грешника от греха. Грешника обичаме, а греха мразим и не искаме тази мерзост да превзема България и да нанася допълнителни проклятия върху нашата любима нация."
 
Към протеста се присъедини и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който по-рано разпространи официално своята позиция в защита на традиционното семейство.
 
Пред пилоните на Националния дворец на културата същевременно се събраха млади хора с черни фланелки, привърженици на "Национална съпротива". В 17 часа започнаха да се събират привърженици на "Национална съпротива"; млади момчета, до 20-годишни. Те обявиха, че са демократи и че са излезли да пият бира. Лидерът им Благовест Асенов каза, че вече 12 години протестират в деня на "София Прайд", защото са привърженици на традиционните семейни ценности и се обявяват против хомосексуализма. "Хубаво е, че все повече хора ни подкрепят", отбеляза той. В 18 часа те тръгнаха на протестно шествие по предварително съгласуван маршрут по бул. "Витоша", бул. "Княгиня Мария-Луиза", "Дондуков", "Цар Освободител", ул. "Раковска", ул. "Оборище", до Паметника на незнайния войн, носейки плакати "Да запазим децата от разврата".
 
Шествията в защита на традиционното семейство бяха охранявани от многобройна полиция, за да не се стигне до сливането им със "София прайд" и сблъсъци.
 
За шеста поредна година граждани се застъпват за брака между мъж и жена и семейните ценности и организират в Бургас "Поход за семейството". Близо 100 души, главно представители на протестантски църкви, се включиха в защита на традиционното семейство в Бургас. Те издигнаха плакати "Здраво семейство, здраво общество", "Не на джендър идеологията" и "Всяко дете заслужава мама и татко". Шествието премина по главната улица "Александровска" до площада пред сградата на община Бургас. Повечето двойки бяха облечени в сватбени рокли и костюми. Те се обявиха против парада"София прайд".
 

Иван Гешев: Под егидата на главния прокурор се подготвя проект за създаване на антитерористични центрове

Предишна новина

Данаил Кирилов: Поведение като на Лозан Панов символизира политическата зависимост в съдебната система

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.