Украинският тираджия, убил бременната Северина и мъжа й, ще лежи 7 г.


Наказанието бе постановено при съкратен процес и намалено с една трета по закон, след като Пислар се призна за виновен. Освен това украинецът е лишен от правото да управлява МПС за срок от 8 години. Присъдата трябва да бъде излежана при първоначално строг режим.
 
Делото срещу тираджията се гледа за втори път от Окръжния съд в Пловдив. През декември м.г. друг състав го осъди на 9 години затвор, но Апелативният съд отмени наказанието, тъй като по време на процеса на подсъдимия не бил осигурен превод от родния му украински език, а му било превеждано от руски език. 
 
Жестоката катастрофа стана на 28 май м.г. на 124-ия километър на аутобана, докато 34-годишните Северина и Ивайло пътували към София. Младото семейство живеело в Бургас. Доскоро Северина работела като фармацевт, но сменила работата си и станала представител на фирма за лекарства. Ивайло пък работел в частна фирма. Двамата чакали първото си дете. В столицата бременната в седмия месец жена трябвало да бъде на преглед. Инцидентът станал, след като Пислар, който шофирал латвийски ТИР, навлязъл в насрещното движение и ударил челно аудито, в което пътували съпрузите.
 
Станислав Пислар бе задържан и обвинен за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на младата двойка и нероденото им дете, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества - марихуана, и случаят е особено тежък.
 
Решението на окръжните магистрати не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок. 
 

Младен Маринов: По случая с 16-годишния пловдивчанин има нещо, което колегите не могат да обявят

Предишна новина

Хиляди са измамените от уловки в договорите за бързи кредити

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.