Орнела Мути осъдена на затвор заради вечер с Путин


Италианската актриса Орнела Мути бе осъдена на половин година затвор заради фалшив болничен, използван през 2010 г.
 
Според следствието през декември 2010 г. Мути е предала фалшив болничен в театъра Верди в Парденон, където е трябвало да играе. След това, вместо да си легне и да чака болестта на премине, актрисата се е качила на самолет за Санкт Петербург, за да присъства на благотворителна вечеря с руския президент Владимир Путин (тогава премиер на страната), вместо същата вечер (10 декември) да играе на сцената. Именно по тази причина администрацията на театъра реши да съди звездата.
 
Тогава актрисата заяви, че е била болна от ларингофарингит, заради което не могла да изпълнява ролята си на сцената, защото не бивало да напряга гласните си струни. Тя подчерта, че на благотворителната вечеря не се е налагало да говори.
 
Мути бе осъдена още през февруари 2015 г., но тогава присъдата бе 8 месеца затвор и глоба 600 евро. Решението за смекчаване на наказанието бе взето от съда през 2017 г., а сега касационният съд потвърди присъдата.
 
Все пак не е задължително Орнела Мути цели шест месеца да гледа небето през решетки, има и по-добър, но не особено изгоден начин да оправи нещата – ако плати на театъра 30 000 евро.
 

Куба Гудинг Джуниър – обвинен в сексуално посегателство

Предишна новина

Младен Маринов: Пиратството нарушава сериозно имиджа на страната

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.