Още 50 000 годишни финансови отчети очаква Агенцията по вписванията

Още 50 000 годишни финансови отчети очаква Агенцията по вписванията

Предвид изтичащия краен срок за подаване на заявления за обявяване на годишни финансови отчети в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, Агенцията по вписванията (АВ) ще работи извънредно с цел улесняване на гражданите, съобщиха от институцията. Всички офиси на Агенцията по вписванията в страната ще работят извънредно в събота, 29.06.2019г. с работно време от 09:00 до 15:30 часа.
 
Така институцията цели да улесни подаването в срок на заявленията за обявяване на годишни финансови отчети. Законовият срок за подаване на заявленията е от 01.01.2019 г. до 30.06.2019 г. 
 
Агенцията по вписванията напомня, че освен на гише, документите могат да се подават и онлайн на сайта на Търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ) – www.brra.bg. Таксата за подаване на заявления по електронен път е с 50 % по-ниска от тази на гише. Според статистика на институцията се наблюдава тенденция на нарастващ брой подавани заявления с електронен подпис.
 
До момента в Агенцията по вписванията са постъпили 238 775 заявления за обявяване на годишни финансови отчети. От тях около 80% са подадени по електронен път, а останалата част – на гише. 
 
На база подадените заявления от миналата година се очаква в следващите четири дни да бъдат внесени над 50 000 заявления, уточняват от АВ.
 

5 години затвор за трима данъчни измамници, ощетили бюджета с близо 400 хил. лв.

Предишна новина

Ако ВСС ги утвърди, СГС ще има четирима нови заместници

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.