Прокуратурата претърсва две нотариални кантори в столицата

Прокуратурата претърсва две нотариални кантори в столицата
Прокурори и следователи претърсват нотариална кантора на бул. Евлоги и Христо Георгиеви" в столицата, снимка: в-к "24 часа"

Софийската градска прокуратура (СГП) ръководи действия по претърсвания и изземания в две нотариални кантори в столицата, съобщиха от държавното обвинение. Полицаи пазят входа на нотариална кантора на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Граф Игнатиев", съобщи в-к "24 часа".
 
Тези процесуално-следствени действия са в рамките на образувано досъдебно производство за данъчни престъпления - чл. 255 от НК, длъжностни престъпления по чл. 282 от НК, документна измама - престъпление по чл. 212 от НК и пране на пари- престъпление по чл. 253 от НК, уточняват от СГП.
 
Разследването е започнато на 18.06.2019 г. по жалба  от митрополит Антоний, представляващ  Българска епархия в Западна и Средна Европа към Българска източноправославна църква, и предметът му обхваща разпоредителни сделки с имоти, собственост на Българската Православна църква.
 

Българският и румънският главен прокурор подписаха Споразумение за сътрудничество

Предишна новина

Разбиха работилница за скимиращи устройства в Добрич

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Да | нерегистриран
  0
  0

  Като гледам снимките, много добре стопанисван имот.

 2. 3
  Боже! Само на теб вярвам | нерегистриран
  6
  -5

  Но как да си помогне човек?!!!

  Как се стигна до това положение, питам аз и отговор не чакам.

 3. 2
  RRR | нерегистриран
  16
  -6

  Е, държавните подаръци са най-сладки.Харизаха стотици милиони на файтон хора.

 4. 1
  върнете дър жавния нотариат! | нерегистриран
  29
  -12

  Откакто е въведен частния нотариат правната сигурност е свирепо ударена. Няма никаква гаранция, дали жилището ти няма да бъде продадено-без да разбереш, или дали ако купиш-накрая няма да се окаже,че не си купил нищо-и си имаш скъпа и ненужна хартийка с гръмки фрази(а при нищожност-нотарито пари не връща, страните се съдят помежду си). Не се знае, дали ако наследяваш, няма да се окаже,че някой непознат не е междувременно обявил фалшиво завещание-"саморъчка", и заграбил имотите ти-които са ти бащиния-по наследство, или дали с "констативка" не си се оказал безимотен.  Повече доверие имам на кварталното казино,или на врачка на гарата, отколкото в правната сигурност из нотариалните кантори.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.