81 кандидати за девет места във ВАС

81 кандидати за девет места във ВАС

81 са кандидатите в конкурса за повишаване във Върховния административен съд (ВАС), след изтичането на крайния срок за подаване на документи в петък. Проверка на "Правен свят" показа, че почти половината от магистратите, желаещи да станат върховни съдии, са от Административен съд София – град (АССГ).

Съдийската колегия на ВСС обяви конкурс за 9 места във Върховния административен съд (ВАС). Предложението за откриването на процедурата е на председателя на съда Георги Чолаков, а мотивите му са, че 7 от щатовете към момента са свободни, а други 2 предстои да се овакантят заради пенсиониране в следващте месеци.

Междувремнно в петък изтече и срокът, в който съдиите от ВАС могат да подадат молби за участие в новото аналитично звено на съда, участниците в което ще работят при намалена до 50% натовареност и ще се занимават приоритетно с изотвянето на позиции, становища по законопроекти, тълкувателни и конституционни дела. Предстои председателят на върховния съд Георги Чолаков да извърши подобор на желаещите да се включат в звеното и да обяви имената им.

Баневи искат баня всеки ден, французите затруднени, имат право само на две

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Размяна на правомощия! | нерегистриран
  8
  -5

  Съдии ще се занимават приоритетно с изготвянето на позиции, становища по законопроекти, тълкувателни и конституционни дела! Съдебните помощници пък пишат и ще пишат дела!Размяната на правомощия съответства ли конституцията и закона - чл. 246а ЗСВ! Съдиите трябва да си пишат делата, от тях се очаква да "раздават правосъдие", а правните помощници да подпомагат с писането на становища които трябва!

  За заети щатове обявяване на конкурс - това нов принос в трудовото или административното право е?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.