Тръгна делото срещу бившия районен прокурор на Кнежа за длъжностно престъпление

Тръгна делото срещу бившия районен прокурор на Кнежа за длъжностно престъпление

Специализираният наказателен съд (СНС) даде ход на съдебния процес за длъжностно престъпление срещу бившия ръководител на Районната прокуратура в Кнежа, доскоро прокурор в Софийската градска прокуратура, Красимир Кирилов.

На 26 юни 2019 г. Специализираната прокуратура внесе срещу него обвинителен акт за това, че от 6 април 2015 г. до 22 декември 2015 г., в условията на продължавано престъпление, в качеството му на длъжностно лице, нарушил служебните си задължения: с 2 постановления разпоредил връщането на два багера-товарача "KOMATSU" на лица, които не са техни собственици. С това той набавил за тях облага и нанесъл вреда на собственика – лизингово дружество, в размер на 119 750,55 лева, припомнят от държавното обвинение.

Единият от багерите бил предаден на неправоимащо лице по негово искане, но при липса на доказателства за собственост и при наличие на депозирана молба в Районната прокуратура за връщане на машината от реалния й собственик. Молбата на лизингодателя била оставена без разглеждане, той не бил и уведомен за произнасянето на прокурора. Претендиращото без правно основание лице получило на ръка постановлението за връщане на Кирилов и владението върху вещественото доказателство.

Другият багер бил предаден на друго неправоимащо лице, въпреки че собствеността му не била неизяснена, тъй като номерът на рамата е бил пренабиван.       

Още по темата

Подходяща кандидатура за главен прокурор може да се търси и сред адвокатите

Предишна новина

Председателят на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев е заявил участие в партиен митинг

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Иван | нерегистриран
    3
    0

    Тоя на кого толкова навреди....непослушко ще излезе някой

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.