Определиха най-тежката мярка за убиеца на 7-годишната Кристин в Сотиря

Определиха най-тежката мярка за убиеца на 7-годишната Кристин в Сотиря
Обвиняемият за изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин - Мартин Трифонов, снимка:в-к "Монитор"

Най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" - получи убиецът на 7-годишната Кристин Георгиева от село Сотиря – Мартин Трифонов. Това реши състав на Сливенския окръжен съд, който заседава по мярката на 21-годишния мъж при закрити врата. Заседанието на съда, освен това, е било изнесено в болницата, в която обвиняемият към момента се намира, тъй като здравословното му състояние не е позволило да бъде транспортиран до съдебната зала.

Мартин Трифонов е обвинен в три тежки умишлени престъпления. Първото е, че е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче, като употребил за това сила и я привел в безпомощно състояние – престъпление по чл. 149, ал. 3, вр. ал. 2, т. 1, предл. 1 и т. 2, вр. ал. 1 от НК. 21-годишният мъж вече е бил съден за блудство и опит за изнасилване, а наказанието, което му е било присъдено тогава, е 8 месеца условна присъда и изпитателен срок от 2 години.

Второто престъпление, в което мъжът е обвинен, е за това, че е изнасилил малолетната Кристин – престъпление по чл. 152, ал. 4, т. 1, вр. ал. 1, т. 2, предл. 1 и т. 3 от НК. Третото деяние, за което Мартин Трифонов ще понесе наказателна тоговорност е за умишленото убийство на 7-годишното дете, което според прокуратурата, е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 и т. 6, вр. чл. 115 от НК. Освен за блудство и опит за изнасилване, в миналото Трифонов е бил съден и за две кражби.

Наказанието за умишлено убийство, което е предвидено в закона, е доживотен затвор без право на замяна, доживотен затвор или 30 години затвор. Наказанието за изнасилване е от 15 до 20 години, за блудство - от 10 до 20 години.

По-рано в понеделник говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Трифонов е направил и пълни самопризнания за извършеното, като е разказал пред разследващите, че фаталните удари, с които е отнел живота на Криситин, са били нанесени с камък в главата. "Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви Арнаудова. Освен самопризнанията на обвиняемия, разследващите разполагат и с ДНК експертиза, която категорично уличава Трифонов в зверските престъпления.

Понеделник е обявен за ден на траур в Сливен, където от 17.00 часа пред сградата на общината ще се проведе гражданско бдение, организирано в социалните мрежи и е в знак на съпричастност към семейството на убитото дете. Жителите на село Сотиря и на Сливен настояват за най-тежкото наказание за извършителя на престъплението.

7-годишната Кристин Георгиева беше намерена от близктие си недалеч от дома си изнасилена и пребита до смърт миналия четвъртък. След извършването на тежките престъпления обвиняемият Мартин Трифонов се укри от властите, но след кратко издирване бе намерен. Веднага след това той направи и опит да избяга от полицията, вследствие на което бе прострелян два пъти в крака от органите на реда. В резултат на това Трифонов бе опериран и към момента ще остане за лечение в областната болница в Сливен под засилена охрана.

Полицаите в Монтана и Велико Търново също подкрепиха Иван Гешев за главен прокурор

Предишна новина

Петима от най-мащабната наркобанда в България остават в ареста

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  На всяка филия мерудия | нерегистриран
  0
  -4

  Точно си почивахме от Румяна Арнаудова, къде я намерихте пак, да ни обяснява туй, дето всички вече го знаят.

 2. 1
  Темида | нерегистриран
  5
  0

  Къде е смъртното наказание....За такива само такова. Всичко друго му е малко. В краен случай химична кастрация в комбинация с доживотен без право замяна.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.