Прокуратурата разследва инцидента с Караянчева

Прокуратурата разследва инцидента с Караянчева

Районната прокуратура в Шумен образува досъдебно производство за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда в пътнотранспортното произшествие, при което пострада председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Разследването се провежда по чл. 343, ал. 1, буква "б" от Наказателния кодекс и е започнало още вчера, след като след 10 часа на пътя Силистра – Шумен настъпва пътният инцидент между двата насрещно движещи се автомобила, единият от които е  част от ескорта с автомобили на НСО на председателстващата НС. За да избегне челния сблъсък, шофьорът от първата кола в кортежа, в която е била Караянчева, е направил маневра, с която е завъртял автомобила така, че ударът да бъде страничен.

Караянчева е единственият пострадал при пътнотранспортното произшествие. Те е със счупена раменна става и беше транспортирана с хеликоптер по спешност в правителствената болница "Лозенец". Председателят на НС е била оперирана, но днес от болницата трябва да съобщят какво е състоянието й. Назначена е и медицинска експертиза, която ще установява степента на травматичното й увреждане. Очаква се тя да се възстанови до месец.

Другият автомобил в инцидента е лека кола, управлявана от млада жена. Шофьорът на НСО и водачката на другия автомобил са тествани за алкохол. Пробите и на двамата водачи са отрицателни.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са трима свидетели по делото. Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, за да бъде установен механизмът на пътнотранспортното произшествие.

Оптимизация на съдебната карта – по 1 съдия на 10 000 души

Предишна новина

Изпитаха писмено 595 кандидати за съдии по вписванията

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.