Белият дом няма да сътрудничи в разследването срещу Тръмп

Белият дом няма да сътрудничи в разследването срещу Тръмп

Белият дом обяви, че няма да сътрудничи на Демократическата партия в рамките на започнатото от тях разследване срещу президента.

Това се казва в писмо до ръководството на демократите в Камарата на представителите. Писмото съдържа 8 страници и тонът му е особено остър.

Доминираната от демократи Камара на представителите обвинява Тръмп, че е използвал неправомерно властта си и е поискал от Украйна да потърси компромати срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън, който в момента е част от надпреварата за Белия дом. От администрацията на Тръмп определят разследването като "опит за преврат" и "нелегитимно".

Аргументът на президентството е, че разследването е незаконно в този вид и създава опасност в бъдеще една партия да командва институции.

Демократите по-рано издадоха призовка за шефа на Пентагона Марк Еспър и временно оглавяващия бюджетния офис на Белия дом Ръсел Воут с искане те да предоставят документите, свързани със забавянето на военната помощ за Украйна. Демократите посочват още, че документите са необходими, за да се проследи последователността на събитията, както и причините, поради които Белият дом е забавил помощта.

Захариева инициира среща заради консулските заверки в чужбина

Предишна новина

Парламентът окончателно отмени съкратеното следствие при убийство

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.