Нотариалната камара организира семинар за приложението на ЗУТ и Закона за кадастъра

Нотариалната камара организира семинар за приложението на ЗУТ и Закона за кадастъра

На 23 ноември 2019 г. (събота) в гр. София, хотел "Маринела", зала "София" Нотариалната камара на Република България организира семинар по въпроси, свързани с актуална съдебна практика по Закона за устройство на територията (ЗУТ), както и с промените в Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР), в сила от 22 август 2019 г. Сред лекторите на правния форум ще бъде съдията от Върховния касационен съд – Камелия Маринова.

Лекторите ще разглеждат теми като какво е правното действие на търпимите строежи и установяване режима на търпимост. Ще се засегнат още видовете сервитути и проблемите при учредяване право на надстрояване, пристрояване на сгради в режим на етажна собственост и промяна на предназначението на обща част.

Предмет на прегледа на промените в ЗКИР ще бъдат условията и реда за предоставяне на услуги с данни от кадастралната карта и кадастралните регистри и какви са правомощията на правоспособните лица по кадастъра. Ще се обсъди презумпцията за достоверност на данните в кадастралната карта, както и ще се обърне внимание на допускането на непълноти и грешки в кадастралните карти.

В последната част от събитието ще се проведе заключителна дискусия по темите на семинара с участието на лекторите и участниците, в която всички ще могат да изведат акцентите от най-важните проблеми. Участниците ще имат възможност да споделят своите добри практики и да разгледат типични казуси от практиката, както и да обсъдят други проблеми на действащата нормативна уредба.

Предстои от Камарата да обявят подробната програма на семинара и съпътстващите организационни въпроси.

КПКОНПИ запорира имущество на Маринела Арабаджиева и сина й за над 310 млн. лв.

Предишна новина

Освобождават Джок Полфрийман още днес

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.