В други държави Полфрийман спокойно можеше да получи и доживотен затвор

В други държави Полфрийман спокойно можеше да получи и доживотен затвор
Адвокат Марин Марковски

Джок Полфрийман – австралиецът, осъден за убийство у нас и пуснат предсрочно от затвора – беше освободен от центъра за временно настаняване в Бусманци и ще бъде настанен на външен адрес. Миналият месец той беше освободен над 6 години и половина преди края на 20-годишната си присъда за убийството на Андрей Монов. След по-малко от два месеца ВКС трябва да реши дали допуска възобновяване на делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.

Докато се уреди статутът на Полфрийман той е трябвало да остане в Бусманци, обясни пред БНТ адв. Марин Марковски. "Задържането, по мое виждане, е законно и не са нарушени неговите права", обясни юристът.

Според адв. Марковски балансът между правата и справедливостта е бил загубен в полза на правата. Той обясни, че в други държави за убийството на младия 20-годишен човек Полфрийман спокойно е можел да получи доживотна присъда.

"Има несправедливи присъди, има несправедливи решения. Само Господ е съвършен. Няма съвършено правосъдие, но то е добро нашето правосъдие", каза още Марковски.

За призива за бързо решаване на случая на председателя на ВКС Марковски коментира, че зад това се крие препоръка. "Няма да има последици, ако съдиите не изпълнят указанието на Лозан Панов", обясни адвокатът.

Каквото каже висшият съдия… съгласяваме се!

Предишна новина

Десет от членовете на Съдийската колегия призоваха за оставката на Лозан Панов

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Truman | нерегистриран
  0
  0

  Австралиеца

 2. 1
  Truman | нерегистриран
  0
  0

  "Големият адвокат" Марковски е голям само на килограми.Той загуби дори дело защитавайки Борисов. Марковски иска да угоди на общия вой на чакалите. Той много-добре знае за неправдата срещу Полфрийман,но си затваря очите за да се хареса на силните на деня.Марковски отлично знае ,че в други държави , а и у нас е можело да оправдаят дори австриеца или да получи някаква минимална присъда за превишаване на пределите на неизбежната отбрана Марковски никога не е късно да станеш за резил.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.