Полицаи в Бразилия застреляха трима, обрали терминала на международно летище

Полицаи в Бразилия застреляха трима, обрали терминала на международно летище

Бразилската полиция застреля в сряда трима въоръжени обирджии, след като са проникнали в карго терминала на международно летище и избягали с голяма сума пари, като стреляли по охраната и полицаи, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Двама от престъпниците са били убити докато бягат от международното летище Виракопос в град Кампинас, край Сао Пауло, а третият е стигнал до къща, където е взел семейство за заложници. По-късно снайперист е ликвидирал похитителя, а семейството е останало невредимо. По време на обира са били простреляни двама частни охранители.

Поне една от използваните при обира коли е била маскирана като превозно средство на ВВС, което й дало свободен достъп до летището. Обирът е поредното зрелищно престъпление в голямо бразилско летище тази година.

През юли въоръжени мъже, също с кола, която изглеждала като служебна, нахлуха в най-голямото в страната летище Гуарульос. Те насочиха пушки към охраната и избягаха със злато на стойност 40 милиона долара. Инцидентът беше заснет от камери, като и в този случай крадците бяха взели заложници.

5000 лв. глоба за горене на боклуци в печката

Предишна новина

73 становища в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев срещу едва 12 против

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.